søndag den 21. august 2011

Betalingsring om København?

Håber virkelig - for en gangs skyld - at der er tale om valgflæsk og utætte prøveballoner, når der i disse dage snakkes om betalingsring omkring københavn.

Har brugt meget at køre til Frederiksberg, parkere i kælderen ved Falkoner Plads og benytte Metroen til at komme rundt i byen - det balancerede liiige omtrent økonomisk - med en betalingsring kan det ikke længere betale sig.

Hvis bare de ville placere billige parkeringsanlæg udenfor København, så man kunne tage de (i fremtiden) billige tog og busser, så vil det virke.

Desværre ser det ud til, at alle tiltag handler om at "løfte penge ud af lommerne på folk". Enten betaler man for at komme ind i KBH (og for parkering) eller også betaler man boksen for at parkere udenfor ringen - eller også bruger man en kvart dagsrejse på at komme derind via lokalbane, bus og tog.

Eller også bliver man bare væk (for mig bliver det nok det sidste).

Men hvad værre er - der har været luftet idéen om at ringen måske også skulle omfatte Storkøbenhavn - det er virkelig et skræk-scenarie for mig - så er der ikke længere noget som helst der vil hænge sammen, hverken socialt, økonomisk eller tidsmæssigt.

Det ville faktisk betyde, at jeg skulle betale staten/kommunen penge, hver gang jeg ville smutte forbi mine forældre i Lyngby til en kop kaffe og faktisk også hver dag, for at komme på arbejde i Tåstrup - i runde tal ville det blive til kr. 1100 om måneden bare i bompenge, forudsat man ikke også skal betale for at komme ud igen. Det er det samme jeg betaler for brændstof til bilen! Og jeg kan virkelig ikke tage offentlige transportmidler, selvom jeg gerne ville - det tager mig over 2 timer hver vej at komme til og fra arbejde med bus og tog, hvor det tager 45 minutter i bil...

Kære politikere, fat det nu - der kan IKKE malkes flere penge ud af borgerne, på baggrund af deres basale og nødvendige behov for at pendle rundt mellem landsdelene - hvis der overhovedet er noget der skal give mening, så er det afskafning af registreringsafgifter, grønne ejerafgifter og brændstofafgifter, først da kan i tillade jer beskatning af deres kørselsbehov, så skal alting nok regulere sig helt naturligt.

Men det handler desværre ikke om miljøet og folks helbred, men om penge - mange flere penge - til statskassen og de slunkne kommunekasser, og motor-trafikanterne skal kamp-malkes, indtil al trafik og beskæftigelse i landet går i stå og folk ikke længere har råd til at tage på arbejde og/eller tid til at hente deres børn...

Der blev fanden vist lige malet på væggen, men overdrivelse fremmer jo forståelsen og der skal åbenbart en del til, for at trænge igennem til politikerne...

4 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forestille mig det gør tingene mere besværlige for jer, der er vant til at bruge bilen til så mange ting. Men altså, prøv at hør - vi kan simpelthen ikke have sustainable privatbilisme på det niveau vi kører med nu. Det går ikke. Det skal være dyrere at køre i bil, for miljøets skyld kan vi ikke fortsætte sådan her.

  Og forhåbentligt vil det betyde bedre offentlig trafik for pengene! Jeg har fuld forståelse for at det i en travl hverdag er svært at overskue, men det må gøres.

  mvh Emil

  SvarSlet
 2. Aaaah - der var vist lidt brok der (jf. http://blog.ttchome.net/om/) :D
  Ser i øvrigt frem til lidt nyt på server/ubuntu/nørde-fronten ;-)

  SvarSlet
 3. Simon: Ja, du har ret - lidt brok var det vist, men også meget personligt og politisk - i øvrigt får jeg ikke brugt min brokblog så meget, selvom det egentlig var den der fik mig i gang med min blogger "karriere" - prøver at skære lidt ned på brokkeriet, man bliver jo også selv lidt i gnavent kværulant humør - så hellere skrive om noget positivt!

  Som f.eks. at det går super godt med min søn i skolen og han synes det er fedt at starte til Taekwondo :)

  Det nørdede skal der nok komme noget mere af - det er jo mest efterår/vinter jeg roder med den slags, når vejret ikke længere er til ophold udenfor - jeg har f.eks. stadig planer om at få serveren op på 10.04 LTS, om at udskifte PCIe netkortet til SSD disk og opgradere den interne 2.5" til 1 TB og lave spindown.

  I øvrigt er jeg begyndt at rode lidt med Subsonic, som alternativ til Skifta, som jeg synes er noget ustabilt. Modsat Skifta, virker Subsonic klienten på mobilen over en 3G forbindelse, så jeg kan streame hele min musiksamling og afspille den i bilen over A2DP Bluetooth - endda med justerbar pre-buffering, så den f.eks. kan suge 3 numre ned i cachen, mens der er god dækning og spiller videre selvom der kommer huller i forbindelsen - derudover er der en rigtig god webklient, så man kan tilgå musikken hos vennerne og endda oprette flere brugere, hvis der er behov for dette.

  Så det ender nok med at den erstatter både Skifta OG min gamle Kplaylist, som jeg tidligere brugte til streaming...

  Sådan - så fik jeg også blandet emnerne sammen i et kommentar felt - ellers et no-no for en blogger ;)

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt forstå at mange bekymre sig om at det bliver for dyrt osv. Nu er jeg ikke selv bilist, men cyklist og jeg mener at man ikke kun bør tænke på pengene men også miljøet. Jeg mener også at mindre trafik i byen vil gøre det muligt at udvide cykelstierne endnu mere - hvilket kunne være rart. Hvis ikke en betalingsring, så en anden løsning som nedsætter trafikken i byen!!
  / Louise

  SvarSlet