torsdag den 26. maj 2011

HTCSense.com virker igen?

Har som så mange andre gået og skumlet over, at HTCSense.com ikke virkede - har checket med jævne mellemrum, om den nu skulle være kommet op igen, men ak - hver gang jeg checkede virkede skidtet stadig ikke!

Har endda forsøgt flere gange at slette min konto og oprette en ny, i håb om at dette skulle få det til at virke - stadig samme resultat.

Hver gang jeg ringede eller skrev til supporten, fik jeg blot at vide at de beklagede at det stadig ikke virkede og de skam arbejdede hårdt på at få det i gang igen, men ingen melding om hvad problemet var eller tidshorisont på hvornår de forventede at det kørte... æv...

Der er mange med HTC telefoner der har ventet længe og været lige så irriterede som mig på, hvordan man kan bruge så mange måneder og så virker tjenesten stadig ikke...

Men i dag fandt jeg ud af, at det sikkert har været oppe at køre et godt stykke tid, men at oplevelsen set fra brugeren af har været, at skidtet stadig ikke virkede - samme symptomer, som førhen (kunne ikke se telefonens lokation på kortet, få den til at ringe eller låse den).

Årsagen er ikke HTCSense.com og de servere tjenesten kører på, men derimod at den version af HTC's locations service der er præinstalleret på telefonerne - også efter update til Gingerbread / 2.3.3 - enten er fejlbehæftet, er en ældre version der ikke snakker rigtigt sammen med tjenesten på nettet eller gemmer på gamle opsætningsdata der ikke længere gælder.

For at få det til at virke, skal man bare gøre følgende: 1. Gå ind i Menu > Indstillinger > Lokalitet

 2. Tryk på "Geninstaller" for at genistallere Locations servicen

 3. Log ind på htcsense.com og tryk "Opdater placering"


Tada! GPS signalet tænder på telefonen og sekunder efter vises den på kortet! Og Ring + Lås telefon virker på sekundet!

Om jeg begriber at HTC's kundeservice ikke er blevet informeret om dette, så de kunne vejlede kunderne... Tyndt, siger jeg bare...

2 kommentarer:

 1. Emil Begtrup-Bright26. maj 2011 kl. 13.49

  Rart vide! Jeg rootede og installerede dog Cyanogenmod i forgårds, så nu betyder det ikke så meget. Medmindre man da kan bruge servicen også på CM. Jeg har ihvertfald ikke tænkt mig at gå tilbage til sense, CM7 er virkelig nice og man kan tweake så mange ting!

  SvarSlet
 2. Jeg har også kigget på Cyanogenmod - dog til min backup telefon (en HTC Hero), ikke min Desire HD - jeg kan bare ikke få øje på hvad det er der er så fantastisk?

  Synes ikke de "sælger" det særlig godt på deres hjemmeside - så vidt jeg kan se er der kun 6 features de sælger det på, hvoraf kun halvdelen OpenVPN, Phone Goggles og Incognito browsing) ville være interessant for mig, bruger hverken themes eller gestures og DSP er da smart, men jeg er ikke DSB nomade, så jeg høre min musik i bilen.

  Men der må være flere features under overfladen, som bare ikke er beskrevet nogen steder?

  SvarSlet