onsdag den 4. maj 2011

Brug Gmail som standard klient i Chrome

Normalt åbner Outlook eller Windows Live Mail, når man klikker på en email adresse (mailto: link) på hjemmeside - rigtig praktisk - hvis man altså bruger en af disse klienter til sin email. Man kan selvfølgelig bruge dem sammen med Gmail kontoen via POP/IMAP, men det er lidt noget knald - meget bedre, hvis man røg direkte over i Gmail, når man klikkede på linket.

Der lader ikke til at være en let måde at sætte dette op på.

Normalt vil man jo (i Windows Vista/7) gå ind i Start > Standardprogrammer > Knyt en filtype eller protokol til et program og ændre "MAILTO" - men her kan jeg f.eks. kun vælge Windows Live Mail. Outlook 2010 registrerer sig selv som standard klient (men kan heller ikke vælges herinde).

Så hvad gør man, hvis man bruger Chrome browser og gerne vil have Gmail som standard email klient?

Her er man desværre nødt til at rode i registrerings databasen, for at sætte det op:

 • Skriv "regedit" + enter i start menuen

 • Find registrerings-nøglen
  "HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open\command"

 • Ret (Standard) nøglen til:


"C:\Pathto\chrome.exe" https://mail.google.com/mail?extsrc=mailto&url=%1

I mit tilfælde er det f.eks.:
"C:\Users\Thomas\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" https://mail.google.com/mail?extsrc=mailto&url=%1

Hvis du vil vide hvor din Chrome browser executeable er installeret, skal du bare højreklikke på Chrome genvejen på skrivebordet og trykke egenskaber - kopier det der står i "Destination" og sæt gåseøjne omkring, som i ovenstående eksempel - derefter URL til gmail (https://mail.google.com/mail?extsrc=mailto&url=%1).

Fremover vil der åbnes en ny email i Gmail, når du klikker på et mailto: link (email adresse) på en hjemmeside. Det virker også inde fra Internet explorer, dog med det forbehold, at den åbner Chrome hver gang der skal skrives en mail - det kan jeg godt leve med, når nu jeg bruger Chrome (for det meste).

Jeg går ud fra man sagtens kan skrive stien til Internet Explorer eller Firefox executeable ind, i registreringsnøglen i stedet for Chrome, hvis man hellere vil bruge en af disse browsere.

PS. Har prøvet med Chrome udvidelsen "Send from Gmail (by Google)", som skulle aktivere gmail som standard email klient i Chrome, men synes bare ikke det virker - den åbner stadig Outlook 2010...

På nedenstående link, findes også et link til hvordan man opnår det samme i Ubuntu - jeg er ikke lige nået til det endnu (bruger pt. nødtvungent Windows 7 på arbejdet).

Ekstern kilde: blog.bn.ee

7 kommentarer:

 1. Tak for et indlæg der virker efter hensigten. Nu bruger jeg det på alle mine computere ;)

  SvarSlet
 2. Hej Leif,

  Godt at min guide kunne hjælpe dig videre med dit problem :o)

  /Thomas

  SvarSlet
 3. Hej

  Jeg har forsøgt, men der kommer en fejlmelding om at jeg skal angive et navn uden omvendt skråstreg (\).
  Henrik

  SvarSlet
 4. Hej Henrik,

  Hvor får du fejlen, er det i regedit eller når du klikker på et mailto: link i browseren?

  /Thomas

  SvarSlet
 5. Hej Thomas

  jeg har fundet ud af hvad fejlen var!

  Jeg har kopieret stien fra mit icon til gmail (højreklik på icon - klik på egenskaber - kopier hele teksten i destination).
  Det har jeg sat ind i regedit filen ("C:\Users\Henrik\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --app=https://mail.google.com/mail/u/0)
  Jeg har forsøgt at fjerne (--app=) men med samme resultat, den starter stadig det gamle mailprogram. Kan du se hvad der kan være galt

  SvarSlet
 6. Hej Henrik,

  Du kan evt. prøve at installere Chrome Udvidelsen "Send from Gmail", det er ikke sikkert at det hack jeg beskrev virker længere i nyere versioner af Chrome.

  Den kan du hente her: http://goo.gl/8C7Cc

  /Thomas

  SvarSlet
 7. Hej

  Yes, det virker, super:)

  Tak for hjælpen  Henrik

  SvarSlet