torsdag den 5. maj 2011

Android 2.3.3 til HTC Desire HD ude

Så kom Android 2.3 (Gingerbread) endelig til HTC Desire HD, har netop opdateret.

Indtil videre har jeg opdaget følgende ændringer:

 1. Det er blevet nemmere at bladre i programmer, da de nu er "sideopdelte" med 4 x 4 programmer pr. side, i stedet for som før, hvor de alle var på en lang side. Dette bevirker at man nu har en slags "page down" funktion, når man bladrer efter programmer  - altså hvis man f.eks. kan huske et bestemt program er på side 3, bladrer man bare med fingeren 2 gange opad og kan så trykke samme sted som man plejer for at åbne programmet (f.eks. række 3, kolonne 2).

 2. De programmer man bruger oftest kan findes ved at trykke på en stjerne knap.

 3. Man kan vælge kun at se programmer man har downloadet.

 4. Når man trækker "rullegardinet" ned, har man nu udover meddelelser adgang til "Hurtigindstillinger", hvor man kan slå Wifi, Bluetooth, Hotspot, GPS og Mobilt netværk til/fra - man behøver altså ikke længere at have Strømkontrol widget på skærmen, da de samme indstillinger kan nås herfra.

 5. Program administration cacher nu app navne, ikoner og størrelse, så dette ikke skal indlæses hver gang man vil ind og administrere programmer (stor forbedring).

 6. At flytte programmer til/fra SD kort (pt. fejlagtigt kaldet USB-hukommelse?) er nu blot et flueben man sætter ud for de programmer man vil flytte - før skulle man ind i hvert program for dels at se om det kunne flyttes og efterfølgende lave flytningen - denne liste viser kun de programmer der kan flyttes og om de ligger i SD eller ej - altså har man ikke så meget at bruge App2SD til mere.

 7. Langt bedre oversigt over batteri forbrug over tid og hvilke funktioner/apps der har brugt mest CPU/batteri (Menu > Indstillinger > Om telefon > Batteri > Batteriforbrug) - f.eks. findes nu en graf øverst, hvor man kan se hvordan batteri afladningen har været over tid - hvis man trykker på grafen får man en detaljeret oversigt over afladning, kombineret med hvornår f.eks. skærm og Wifi har været aktiv, hvornår telefon er aktiv og hvordan telefonsignal styrken har været.

 8. Der er kommet en "Fortæl HTC" funktion, der kan sende fejlrapporter automatisk til HTC, hvis et eller andet crasher på telefonen - dette kan selvfølgelig slås fra og man kan vælge om der kun sendes rapporter næste gang der er Wifi forbindelse.

 9. Unified inbox - alle email konti man har sat op på telefonen kan vises i en samlet indbakke oversigt, hvor emails fra forskellige konti har hver deres farve markering (lidt ligesom i kalenderen, hvis man har flere google kalendere eller Facebook aftaler vist).

 10. Man kan nu markere flere emails i indbakken og lave massehandling på disse, f.eks. markere som læst/ulæst, slette eller flytte dem til anden mappe.


Derudover synes jeg det virker til at telefonen er blevet en del bedre til at udnytte signalet (bedre dækning), men det skal nok testes over længere tid.

Man skal være opmærksom på 2 ting, efter opdateringen:

 1. Hvis man har andre Google konti forbundet til telefonen (udover hoved kontoen), er synkronisering af disse konti's kontakter automatisk slået til efter opdateringen (selvom det måske ikke var det før).

 2. Bluetooth navn (Søgenavn) er på mystisk vis ændret fra det det var ("HTC Desire HD" eller det man selv havde ændret til), til navnet på et af de devices telefonen er/var parret med - f.eks. hedder mit søgenavn efter opdateringen nu "KUFATEC FISCON", som egentlig er navnet på det bluetooth håndfri jeg har i min bil!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar