tirsdag den 8. juni 2010

Pendlerduellen 2010 - nu til Android!

Så er næste ombæring af Pendlerduellen skudt i gang og de understøtter nu Android mobiler! For at se en liste over modeller der er understøttet, skal man ind på hjemmesiden og kigge under Hjælp (se link nedenfor).

Sjovt nok er HTC Hero ikke med, men det beror nok på, at den stadig hænger fast i Android 1.5 baseret firmware - hvis HTC tager sig sammen med den opdatering til 2.1 (seneste melding var Juni 2010), kommer den nok også snart til køre det - HTC Legend er understøttet og der er ikke den store forskel i hardwaren...

For at komme i gang, skal man downloade en app fra Google Marked (PendlerDuellen lavet af Novasa) - herfra kan man så registrere sig med email og password.

Efter registreringen, skal man logge sig ind på PendlerDuellens "Dashboard" (hjemmeside) og indtaste de sidste oplysninger om sig selv, så er man klar til at køre afsted.

Der er også mulighed for at teame op i puljer, så man f.eks. kan lave en for vennerne eller arbejdet - hvad der lige er fordelen ved dette ved jeg ikke endnu, men det kan være jeg finder en forklaring - med mindre man selvf. vil benytte første præmien (en BMW 320D Dynamics Edition i 6 måneder) som delebil - det ligger jo lige i konkurrencens ånd!

Glæder mig til at komme i gang!

Eksternt link: Pendlerduellen

7 kommentarer:

 1. Ja - det viser sig jo desværre at der alligevel er skår i glæden - Android versionen af Pendlerduellens app virker desværre ikke som den skal - den insisterer på at bruge mobilens indbyggede positionering ud fra mobilmaster og wifi hotspots (triangulering), i stedet for at starte GPS modulet op på telefonen - og det er desværre umuligt at tvinge den over på GPS - selvom man aktiverer GPS'en, bliver modulet ikke startet op (som når man starter Google Maps).

  Har endda prøvet at snyde den, ved at starte Maps op først (for at få GPS online), men når man skifter over til Pendlerduellens app, går GPS modulet offline igen (indtil man skifter tilbage til Maps).

  Håber snart der kommer en opdatering, så jeg kan komme igang - hvis jeg kommer alt for meget bagud med point, så kan det jo være ligemeget med at deltage (hvis man altså går efter at vinde bilen).

  Det ironiske er dog, at hvis man vælge at bruge app'en alligevel, så får man faktisk en (fuldstændig ufortjent) indeks 100 (bedste "score"), fordi der går noget fuldstændig galt med beregningerne - men jeg er helt sikker på at de opnåede resultater nok skal blive pillet ud igen, når først det er opdaget. Garbage in, garbage out, som man siger...

  SvarSlet
 2. Hov - der er lige kommet en 1.0.2 af Pendlerduellens app - måske fejlen er rettet i den? Checker lige og vender tilbage med status her på bloggen...

  SvarSlet
 3. Næh... det virker desværre stadig ikke - der er åbenbart også andre der skriver, at de ikke får det til at fungere på HTC Desire, så der ikke kun mig - er der nogen med Android telefoner der har fået det til at køre rigtigt?

  Min anden telefon er desværre "kun" en HTC Hero, så den kan jeg ikke teste med (endnu - firmware skulle være på vej!).

  SvarSlet
 4. Tja, jeg har samme problem på min HTC Legend.

  Det er præcist som her beskrevet, den starter ikke GPS modulet op, så selvom beskeden "Venter på GPS signal" forsvinder fra PendlerDuellen app'en, så står min hastighed og tilbagelagt afstand fast på 0.

  Vi har indtil udgangen af uge 26, det vil sige den 4 juli. Der slutter konkurrencen, og vi skal have registreret mindst 3 ture inden da.

  Håber de snart sender en app ud der kan det den er lavet til.

  SvarSlet
 5. Enig! - kan så til gengæld ikke forstå, hvorfor det ikke har været testet ordentligt af, inden man slap det løs? Der må da være en grund til at man skriver bestemte mobiler på positiv-listen; man må da gå ud fra at de har testet programmet på de modeller og i det mindste kørt en tur for at se om data er korrekte? Eller måske har de bare krydset en liste med specs af ;)

  Nogle gange tænker jeg over hvad der går igennem udviklernes hoveder, når de slipper ufærdige programmer løs, som ikke er gennemtestet - er det måske:

  "Hey - programmet starter! afsted til marked med det" eller måske "Hov - det virker ikke helt, men brugerne skal føle de har fået noget, så fikser vi programmet senere" haha...

  Spøg til side - de arbejder nok hårdt på at løse det, så mon ikke det virker en gang i næste uge? Vi må se...

  /Thomas

  SvarSlet
 6. Sådan! Der er lige kommet en PendlerDuellen 1.0.3 på Marked, nu virker GPS'en (den rigtige!) på min Desire - mon ikke det samme gælder for din Legend?

  /Thomas

  SvarSlet
 7. Ikonet for GPS'en starter i hvert fald op. Har ikke mulighed for at teste om det rent faktisk også virker som det skal før i morgen, da jeg er på aften-/nattevagt, men det ser da positivt ud.

  Bare synd at de er nødt til at komme til version 1.0.3 før det virker.. ;)

  Tak for heads up. Så må vi se om vi kan køre pænt nok til at være med i lodtrækningen om hovedpræmien. :)

  SvarSlet