torsdag den 10. juni 2010

FOTA Android 2.1 firmware på vej til HTC Hero

Den nye Android 2.1 firmware er nu officielt på vej ud til HTC Hero. Den vil i første omgang rulle ud i Sverige efterfulgt af Danmark og skal opdateres direkte via telefonens opdateringsfunktion (OTA), den vil altså ikke komme ud som download på support siden, som tidligere.

Opgraderingen vil foregå via en pre-upgrade firmware, som klargører telefonen (et slags mellemstadie), efterfulgt af den endelige fulde firmware opgradering.

Er sikker på der er mange der har set frem til denne firmware (inklusiv undertegnede) - for mig er den så blevet en smule mindre relevant, da jeg blev træt og utålmodig og anskaffede en HTC Desire i April måned - men er da spændt på om Hero'en kommer til at fungere bedre.

Det eneste der er lidt ærgerligt er, at en del af de smarte features i Android 2.1 er udeladt pga. manglende plads i flashrom'en på HTC Hero (officiel forklaring) - men der er samme mængde plads som i HTC Legend, så hvorfor skulle det være en hindring? Med mindre at de selvfølgelig ikke vil opgradere Hero til en "Legend Lite" med samme funktioner, bare uden alu unibody'en - hælder mest til denne teori...

11 kommentarer:

 1. Officielt siger du? Hvor finder du den oplysning. Har kigget på htc.dk/dk, men der er ikke nævnt noget om nogen OTA opdatering til Hero.

  SvarSlet
 2. Hej!

  Det er nok så tæt på officielt som det kan blive, for sådan nogle som os "almindelige" (læs: ikke mediebranche medlemmer) - har emailet lidt med en medarbejder hos HTC, der fortæller mig at den skulle være frigivet til OTA udrulning i Sverige og på vej til Danmark:

  Citater:

  "Hej Thomas og tak for din email. Ja Hero opgraderingen er begynd at roll-ud og er started i sverige så bliver det ikke længe inden den kommer til danmark."

  "Din Hero opgraderinger vil være OTA. Alle som ejer en Hero vil først modtage en begyndelsesopgradering, efterfulgt af en fuld opgradering. Disse opgraderinger vil ske over luften (via internet), og vi anbefaler derfor at folk enten bruger gratis WiFi hotspots, eller en fri dataforbindelse, så standardbetaling ikke vil træde i kraft."

  Så den skulle være god nok! Den kommer!!!

  /Thomas

  SvarSlet
 3. "Det eneste der er lidt ærgerligt er, at en del af de smarte features i Android 2.1 er udeladt"

  Har du en liste over hvilke features det drejer sig om? Den eneste mangel jeg har hørt om er animerede baggrunde.

  SvarSlet
 4. Jeg kan ikke huske specifikt hvor jeg læste om de ting der ikke er med - det er småting, som f.eks. animerede baggrund, som du nævner - ikke noget jeg vil savne personligt, har slået det fra på min Desire, da jeg synes det er unødvendigt spild af CPU/batteri.

  Har i stedet et automatisk opdateret webcam billede af et feriemål, som jeg snart skal besøge (WorldTour app) - langt mere relevant (for mig) og bruger ikke ressourcer...

  /Thomas

  SvarSlet
 5. Stil tiden frem et år og opdateringen kommer næsten med det sammen...

  SvarSlet
 6. Sidste nyt: Firmware skulle rulle ud på fredag (18/6) - men indtil videre kun løse rygter og sladder (blah).

  /Thomas

  SvarSlet
 7. Nix ingen løse rygter... men det er kun en mellem version til 2.1 der kom.
  Læs http://www.hammelstrup.dk/?p=1003 og prøv det med at stille tiden.
  /Bo

  SvarSlet
 8. Må nok indrømme jeg ikke er helt oppe på beatet, med hensyn til Hero'en mere, efter jeg fik min Desire - den er efterhånden endt med samme skæbne som min Nokia N80, der røg i skuffen, efter jeg havde kæmpet en forgæves kamp med bare at få basale funktioner til at fungere som Nokia havde lovet - 1½ år med firmware på firmware på firmware opgradering og den blev først bedre ½ år efter jeg i frustration havde gravet min gamle Nokia 6230i frem - se det var en pålidelig telefon der nægtede at dø (indtil den alligevel døde).

  Måske lidt af et sats, at jeg hoppede på en HTC Desire (nu jeg havde de blandede følelser med Hero'en) - men den fungerer over al forventning - måske lige bortset fra batteritiden, men hvad kan man forvente af et lommedyr der kører 1 GHz med 3,7" OLED skærm?

  Jeg er spændt på om Hero'en endelig vil leve op til sit navn, efter opgraderingen - ikke at den var dårlig før, men der var bare for mange fejl til at jeg kunne holde det ud i længden...

  SvarSlet
 9. Firmware ruller ud nu !!!!!!

  SvarSlet
 10. Helge: Du har sørme ret! Fik opdateret telefonen her til morgen (den var gået helt død for strøm, så den ville ikke i går).

  Jeg blev ret positivt overrasket over, at hverken pre-update eller 2.1 update slettede indhold og konfiguration af telefonen - programmer, trådløst netværk (key) og email opsætninger er intakte - kun widgets og ikoner er tilbage til standard, men det er jo til at overkomme.

  Umiddelbart virker den noget mere "snappy" i interfacet, men nu må jeg lige lege lidt med den og se hvad den dur til - umiddelbart skulle man jo nu sidde med en HTC Legend "lite" :)

  SvarSlet
 11. Android 2.2 "Froyo" til HTC Legend...

  Jeg syntes dit indlæg var godt så jeg har lagt en trackback til min blog :)...

  SvarSlet