mandag den 26. marts 2012

Dilemma: Socialt medie eller blog?

Valg af socialt medie


Jeg startede denne blog tilbage i slutningen af juni 2008. På det tidspunkt var der ikke helt de samme tilbud på nettet som i dag, hvor det er mere end svært for rigtig mange at vælge hvilket socialt medie man skal engagere sig i og der kommer stadig flere til.

Startede med at vælge mellem Facebook og MySpace (og lidt MSN Live Spaces) - valget faldt ud til Facebooks fordel, fordi jeg er indgroet æstetiker - jeg kan bare ikke udstå noget der er grimt, rodet, svært at finde rundt i og fyldt med forstyrrende elementer.

Samtidig skulle der være nogle værktøjer der var klar til brug og gav mening at investere tid i; præcis sådan var Facebook på det tidspunkt - overskueligt, nemt og med et rent og pænt design.

I dag har jeg taget springet - desværre ikke helt, men næsten - fra Facebook til Google+ af præcis de samme årsager, som jeg i sin tid valgte MySpace fra - Facebook er simpelthen groet til i reklamer, timelines, Farmville updates og ligegyldigheder - godt krydret med en uigennemskuelig sikkerhed og mangel på rettigheder til det man uploader.

Desværre kan jeg ikke vælge det helt fra, fordi jeg har rigtig svært ved overbevise andre om at Google+ faktisk er langt bedre - mange har svært ved at acceptere, at de skal starte forfra og investere tid i et nyt socialt medie, specielt hvis de har lært at leve med det de allerede benytter.

Hvor skal man placere indlæg?


I lighed med min navnebror +Thomas Christensen har jeg haft en del overvejelser om hvor jeg skal placere forskellige indlæg - når man nu har en blog, som jo egentlig er en slags privat socialt medie til at formidle emner der interesserer en og man samtidig har en profil på et offentligt socialt medie - hvilke emner/indlæg skal man lægge hvor?

Man kan jo skelne mellem større artikler på bloggen og mindre tanker på socialt medie - men uanset hvordan man vender og drejer det, ender man jo altid med at udvande ens egen blog, hvis man lader indlæg sive ud i de sociale medier i stedet - emner, som man egentlig burde behandle på sin blog i stedet

Hvis man lader dette ske i for stor udstrækning, ender bloggen som en spøgelsesby ingen efterhånden besøger, fordi der sjældent kommer nye indlæg.

Omvendt bliver det også kedeligt at læse en blog, hvis der er alt for mange små indlæg (one-liners med billeder) - de kunne jo ligeså godt eksistere udelukkende på det sociale medie, f.eks. Google+ eller Twitter.
Jeg har endnu ikke helt besluttet mig 100% for hvad jeg gør, men indtil videre bliver det nok noget med, som skrevet ovenfor, at længere artikler kommer her på bloggen og at jeg poster et link på Google+ når der er nyt.
Det kunne jo så være rart, hvis man kunne få et Google+ plugin til Wordpress, der kunne hive indlæg på Google+ ind på bloggen, så man også har integreret det sociale medie den anden vej - mon ikke det kommer når Google en dag endelig beslutter sig til at udgive det Google+ API?

3 kommentarer:

 1. Det efterlyste Google+ plugin findes
  http://wordpress.org/extend/plugins/g-crossposting/
  eller
  http://www.minimali.se/google+blog/
  Har dog ikke selv afprøvet dem.

  SvarSlet
 2. Tak! Må indrømme at sidste jeg researchede dette var nogle måneder tilbage - sådan er det når man er lidt hurtig på aftrækkeren med at få indlæg ud over rampen!

  Må lige kigge de tå plugins og se om det er noget jeg kan bruge - endnu engang tak for tippet!

  /Thomas

  SvarSlet
 3. Hvis du nu brugte Google Chrome browseren...så er der en tilføjelse som hedder Google+1 som du så har ibrowseren så du til enhver tid kan give siderne du besøger en Google+1

  SvarSlet