tirsdag den 13. marts 2012

Opdatering til Galaxy S2 før Galaxy Nexus? - FAIL!

Der er simpelthen noget jeg ikke forstår...

Jeg køber en Galaxy Nexus telefon - en NEXUS telefon, som jo i sagens natur skulle være den der følger udviklingen i Android OS tættest og skulle få opdateringer, så snart Google frigiver dem (eller næsten).

Hvordan kan det så være at:

1. Jeg kører stadig Android 4.0.2 på min Galaxy Nexus
2. Jeg har stadig, efter 3 måneder, ingen dansk ordbog eller autocomplete
3. Samsung har lige udsendt opdatering til Galaxy S2 - til Android 4.0.3!!
4. Der er dansk ordbog MED i opdateringen til S2???

Jeg føler mig måske en lille smule snydt (bare lidt)...

Har også diverse problemer med telefonen:

1. Den genstarter (crasher) en gang imellem - nogle gange med sort skærm og kræver at batteriet pilles ud, før der kommer liv i den igen.
2. Bluetooth holder op med at virke (forbinder ikke til handsfree og kan ikke slås til eller fra) - kræver sluk/tænd før det virker igen.
3. Kamera holder op med at virke (fejl: Ingen forbindelse til kameraet) - kræver igen sluk/tænd af telefonen.
4. Højttaleren er meget lav - så lav at man har svært ved at se YouTube og mobil TV uden at bruge hovedtelefoner - en fejl som skulle være rettet i 4.0.4 - men hvornår kommer den, hvis 4.0.3 ikke engang er kommet?

Det er mig en gåde at man ikke opprioriterer en telefon, som skulle være født til at være opprioriteret (da det er en Nexus) og endda er dyrere end Galaxy S2...

Jeg er ellers super glad for telefonen, men det er bare nogle dumme irriterende fejl at slås med og det er da ekstra irriterende at Samsung ikke gør noget ved dem og så endda har den frækhed at sende en opdatering ud til en ældre telefon FØR opdateringen til deres Google Nexus telefon, som burde få opdateringerne lige efter de bliver frigivet - hvis ikke det er en spand koldt vand i hovedet, så ved jeg ikke...

14 kommentarer:

 1. Salt på såret.... Jeg har netop efter at have læst dette indlæg flashet min SGS2, så jeg slap for 3's branding og derefter opdateret til ICS...
  Meeen - glemte lige at læse godt efter og mistede derfor alle sms'er samt 1½ måneds tracking af arbejdstimer... argh!

  SvarSlet
 2. Ja - jeg læste godt at opdateringen til SGS2 nulstillede telefonen - mærkeligt at de ikke kunne opgradere opsætning i telefonen. Har netop opdateret min hustrus HTC Sensation i forgårs, den lavede backup af telefonen til SD, opgraderede, konverterede system databaser og læste backup ind fra SD - det burde Samsung vel også kunne finde ud af at gøre?

  Ellers kan jeg anbefale app'en "SMS Backup & Restore" - den virker perfekt, har brugt den tidligere til min Hero og hustrus Wildfire i forbindelse med nulstilling.

  SvarSlet
 3. Træd du bare i såret ;-) Har nemlig SMS Backup & Restore. Men brugte det ikke af kækhed. Havde nemlig læst at man kan gøre det uden. Og det gik også ganske godt. Men så skulle jeg manuelt ændre fra 3's branding til Nordic og så overså jeg lige... "du sletter alt"...

  SvarSlet
 4. Heldigvis var der ikke 3 branding på HTC Sensation - troede faktisk ikke teleselskaberne gjorde den slags længere - specielt fordi man jo rent faktisk betaler fuld pris for den telefon man køber (bare over 6 måneder, som bindingen er)...

  Er heldigvis fri for den slags på Galaxy Nexus - men jeg kan så tilsyneladende vente uendeligt på at Google tilpasser opdatereringer til de nordiske Nexus telefoner og sender dem ud - hvis det går lige så hurtig som udrulningen af Google Voice (og andre services) udenfor USA, så har det da lange udsigter - tror jeg får opdateringen hurtigere ved at købe den næste Nexus telefon, end at vente på opdatering til den jeg har :[

  SvarSlet
 5. Heh du er sgu ikke den eneste der sidder og tænker hvad faen der sker med googles eget produkt afgående en galaxy nexus..

  Fik en mail tidligere idag fra samsung, angående update 4.0.3 og fik man et svar på det ? Nej ! De vidste intet om det og pga at det er et google produkt. Så har samsung intet at gøre med firmware, igen typisk -.-

  Brokkede mig også over at programmet KIES ikke virker til den, pga et google produkt igen.. kan det blive mere skod ? Hader det indbyggede mtp/ptp tilstand og stoler SLET ikke på FOTA wifi update..

  Men ja, jeg brokker mig meget :b skulle bare ud med det..

  SvarSlet
 6. Ja - desværre foregår der en del mudderkastning / ansvars fraskrivelse i øjeblikket, synes det er lidt for nemt for Samsung bare at tørre skylden af på Google, hver gang der er noget galt med deres Nexus produkter, for det er trods alt Samsung der har lavet hardwaren og det er sørme også dem der sender firmware ud (eller holder den tilbage?) i alle lande udenfor USA.

  Det er rigtig nok Google der dikterer hvordan brugerfladen skal være og fungere, men da det er Samsung der har udviklet og produceret de to sidste Nexus modeller, så må de jo have ansvaret for at drivere m.m. fungerer i OS'et?

  Det virker også yderst suspekt, at de godt kan levere en ordbog til deres S2 telefon, men stadig ikke kan sørge for at opdatere Nexus så den har samme ordbog - det er jo trods alt ikke en ordbog til Touchwiz, men en ordbog der er integreret med Android - alt andet lige burde den vel være lige til at smide ned på Nexus telefonen?

  Jeg kan indtil videre godt leve med at kamera og bluetooth crasher, når blot det kræver en genstart af telefonen og den lave lydstyrke i højttaleren kan jeg nok også leve med et stykke tid - det er ikke det samme som at jeg accepterer det på længere sigt, men blot et udtryk for at jeg trods alt stadig har en lille flig af tiltro tilbage i Nexus konceptet og at de (Google/Samsung) rent image mæssigt ikke kan tillade sig at tabe dette på gulvet, så der skal nok komme en opdatering på et tidspunkt, men de har bare været alt for længe om det på nuværende tidspunkt...

  SvarSlet
 7. Min Galaxy Nexus har ogsaa stadig 4.0.2. Men det er nu ikke umuligt at opgradere den manuelt:
  http://androidcommunity.com/manually-update-your-gsm-galaxy-nexus-to-4-0-4-20120329/

  Desuden, hvem bruger stock tastetur? Jeg har brugt slideit i 2 aar, med dansk tastetur/ordbog og det hele, kan slet ikke forestille mig ikke at slide/swype naar jeg skal skrive.

  Jeg har installeret en alpha version af CyanogenMod 9 paa min HP TouchPad Tablet, og maa sige, at der er altsaa nogle ret laekre modificationer i CM9 over stock ICS, saa meget at jeg nok installerer CM9 paa min nexus naar den gaar i stable.

  SvarSlet
 8. Hej Michael,

  Tak for indspark, tror jeg vil forsøge mig med manuel update, kan se at der er en firmware til yakjuxw versionen som jeg har - det ser ikke videre svært ud.

  Jeg kan godt se fordele i CM, men synes dog ikke det giver mening at installere den på et Nexus device, den vil jeg helst holde så "stock" som muligt, også mht. keyboard.

  Min største udfordring bliver nok at få ADB tool installeret på min linux, men det skulle være muligt...

  /Thomas

  SvarSlet
 9. Nå - det gik fint at få Android SDK, Platform Tools osv. installeret på linux og jeg kan finde min telefon fint ved at køre "adb devices".

  Men desværre står der ingen steder i guiden, at for at lave tricket skal telefonen være rootet!! Big FAIL!

  Jeg har ikke tænkt mig at roote min telefon, jeg vil bare have opdateret min stock telefon til en stock Android 4.0.4 og beholde min garanti, men det er åbenbart ikke hvad flertallet vil, så derfor er det åbenbart sådan at dem der har skrevet guiden regner med at folk godt ved at man skal roote sin telefon først.

  Øv! SAMSUNG TAG JER SAMMEN! hvor svært kan det være at få fingeren ud af gaskanalen og sende en opdatering ud OTA?

  /Thomas

  SvarSlet
 10. Hæhæhæ - #frustration ;-)
  Kan se på Samsung Danmarks FB-side at der arbejdes på sagen - men at det primært skyldes de mange problemer der er med ICS til SGSII - så de venter nok med at rulle ud til de har styr på sagerne ;-)

  SvarSlet
 11. 26 juni og stadig ingen updates .... det er nærmest rent til grin.
  Jeg er på min anden skærm nu ... den bliver ridset bare man kigger på den....
  Jeg er udvikler tpå platformen og købte telefonen for at få hurtige google updates....
  Google is "laughing stock" her .
  scan this google:
  IM NEVER BUYING A GOOGLE PHONE AGAIN. GOOGLE is the laugh in android communities,,not cause of the os ,,, but the phones. you owe me 800 dollars for a useless phone. Thats what we call robbery at broad daylight here.

  rest asure i will never recommend a google phone to anyone....

  SvarSlet
 12. Hej Banray,

  I hear you :) jeg kom selv til den konklusion at der absolut intet kommer fra Samsung, så der var kun tilbage at tage sagen i egen hånd - jeg har konverteret min telefon fra "yakjuxw" (Samsung kontrolleret opdatering) til "yakju" (Google kontrolleret), derefter lagt en stock 4.0.4 på, hentet fra Google Devs.

  Umiddelbart er der ingen forskel (eller ulemper) overhovedet og jeg kan til enhver tid gå ind og opdatere til den nyeste enten OTA - eller hvis jeg er utålmodig - ved at downloade og flashe firmware manuelt.

  Der går i øvrigt rygter om at 4.1 skulle blive frigivet i dag, under Google I/O - jeg regner ikke med den kommer OTA, men jeg har et lille håb om at den bliver lagt til download på Google Devs under eller umiddelbart efter konferencen ;o)

  Guide til at opgradere telefonen:
  http://webtrickz.com/guide-to-update-samsung-galaxy-nexus-yakjuxw-to-android-4-0-4-and-get-future-updates-from-google/

  Root Toolkit:
  http://www.wugfresh.com/dev/gnex-root-toolkit/
  - telefonen skal ikke rootes, men man bruger det til at låse bootloaderen op og installere diverse ADB drivere for at få adgang til at flashe firmware.

  Link til at hente firmware:
  https://developers.google.com/android/nexus/images#yakju

  PS. Jeg har haft min Galaxy Nexus siden December sidste år, den er ikke ridset overhovedet?

  SvarSlet
 13. Hejsa,

  Er du statid på Samsung¨s Image? - og version 4.0.2,

  Vil kun anbefale en opgradering til 4.1.1 (Jelly bean) - det kører bare så meget bedre end før, og jeg er faktisk ret sikker på at du kan gå tilbage og Flashe det originale image igen - så den er uden Root..

  Har selv haft lidt problemer med Kamera låste osv, men alle disse "ting" er væk, og så jeg bruger 3-parts tastatur, så har jeg ikke de ordbogsproblemer.

  /Peter

  SvarSlet
 14. Jeg fik opgraderet til 4.0.4 "Google" image i Juni og fik 4.1 (og senere 4.1.1) få uger efter Google I/O :)

  Giver dig helt ret - Jelly Bean tåler ingen sammenligning med tidligere versioner, det er præcis som Android skulle have været fra starten - men bedre sent end aldrig ;o)

  Har haft præcis de samme problemer med kameraet, black freeze, bluetooth problemer m.m. - synes dog stadig jeg har enkelte problemer, når den har været tændt i 24 timer, kan f.eks. have problemer med at sætte den i flytilstand når jeg går i seng (bruger den som vækkeur) eller få den ud af flytilstand om morgenen - også problemer med bluetooth der ikke vil slå til/fra.

  Det kræver en genstart så virker den igen, kan sagtens leve med det, når alt andet fungerer så lækkert.

  Hvilket 3-parts tastatur bruger du? Jeg var umiddelbart ret begejstret for Swiftkey i starten, men har fundet et par ting der generer mig voldsomt, bla. at jeg ikke kan skrive email adresser hvor der indgår punktummer, uden den laver autokorrektion (selvom jeg har slået det fra) og at man har svært ved at skrive formatterede indlæg i Google+ uden en masse krumspring - kan f.eks. ikke lave kursiv, hvor man jo skal skrive _ foran og bag teksten - her insisterer den på at flytte det første _ til at stå lige efter det forrige ord man har skrevet, ligegyldig hvad man gør - er nødt til at flytte cursor tilbage og lave et mellemrum efter ordet er skrevet.

  Er også irriteret på ordbogen, der trods jeg slår det fra, stadig insisterer på at skifte ord jeg har skrevet ud med noget helt andet og jeg skal bruge 2-3 forsøg på at få lov til at skrive det rigtige, på trods af at jeg jeg har skrevet ordet 1000 gange før...

  Ville egentlig ønske at Google ville få lavet en rigtig ordbog til det indbyggede tastatur, men tror ikke det har så høj prioritet for dem...

  /Thomas

  SvarSlet