søndag den 9. januar 2011

Det var det fiber eventyr – del 4

Ingen IPTV fra Waoo!


Jeg fik endelig fat i Waoo! kundeservice, for at få en be- eller afkræftning på, om de kunne gennemføre min overflyttelse, som jeg jo fik bekræftelse på i email før jul - det kan de selvfølgelig ikke pga. deres beslutning om at droppe deres IPTV på TDC fibernet - dog mener de stadig at kunne tilbyde en fast IP adresse (på trods af FastTV's udmelding).

Hvor længe Waoo! så i det hele taget vil tilbyde deres løsninger overhovedet på TDC's fibernet, vil jeg så sætte spørgsmålstegn ved - mit gæt er, at der max går 1 år, før de sælger resten af deres abonnenter til TDC eller 1 af deres underselskaber (YouSee eller FastTV) og trækker sig helt ud.

YouSee via fibernettet?


FastTV havde tidligere henvist mig til YouSee, som en mulig udbyder af både internet og IPTV, der også kunne tilbyde fast IP adresse (dette var før de udmeldte at ingen ville kunne tilbyde dette). Der står tilmed på TDC's kampagneside vedr. 1 leverandør at det kun er YouSee og FastTV der kan tilbyde TV over fiberen (hvor skal konkurrencen så komme fra?).

Jeg besluttede mig derfor at følge dette spor og snakke lidt med YouSee - det skulle vise sig at være interessant!

YouSee kan nemlig tilbyde deres produkter - både internet med fast IP adresse og TV - via TDC fibernettet.

Det lyder jo for godt til at være sandt og det er det skam også!

Hvis du allerede HAR antennekabel i huset fra kabeltv (det har jeg, selvom jeg fik det nedlagt da jeg fik fiber), eller bare bor i et område hvor du kan få tilbudt kabeltv via antennekabel, så vil de IKKE tilbyde deres produkter via fiberen, men insistere på at levere deres løsning via antennekabel - det betyder i realiteten at du skal have antennestik i de værelser du vil kunne se TV i (jeg har kun i stuen) og benytte kabelmodem til internet adgang.

Altså ville jeg skulle have et kabelmodem stående i min reol i stuen og tilmed lægge beslag på det ene af netværksstikkene, for at route internet forbindelsen tilbage til mit teknikskab i bryggerset, hvor jeg har alt mit andet grej (router/firewall/switch m.m.) stående.

Jeg ville dog, kva "det jeg har været igennem", kunne få YouSee's produkter leveret gennem min fiber, blev jeg lovet.

"Yes!" tænkte jeg, for umiddelbart sekundet efter at blive skudt ned på jorden igen - YouSee sætter en fiber til kabelnet converter boks op (som du skal betale kr. 3500 for i oprettelse), som konverterer dit fibersignal til kabelnet!

Derefter ville jeg skulle trække et antennekabel fra denne converter og forbinde det til antennekablet i mit hus! Derefter kabelmodem til internet og de sædvanlige DVB-C bokse til TV - altså intet IPTV og stadig ingen mulighed for TV på min søns værelse!

Godaw mand økseskaft for en Storm P løsning...

TDC HomeTrio via fibernet?


Sidste skud i bøssen var så at snakke med TDC (suk) - måske de kunne tilbyde internet og IPTV, de har jo deres Home Trio, som i princippet bruger den samme type løsning til IPTV som FastTV bruger - det ville da være dumt ikke at tilbyde denne løsning over den fiber de allerede har overtaget?

Jo de kunne skam godt tilbyde fast IP adresse og IPTV - intet problem da! Men negativ til at benytte min fiber - jeg skal benytte min gamle telefonledning med ADSL modem til internet - maksimal hastighed 20/1 Mbit og forbrug af båndbredde til IPTV ville trække fra i min internet hastighed!

Så fandt de på en smart løsning: Jeg kunne da bare få en 10/1 Mbit forbindelse (den mindste/billigste de kunne tilbyde), som kun skulle bruges til at bære IPTV løsningen (skulle kunne klare 2 samtidige HD streams) og så kunne jeg få min hoved internet forbindelse leveret over fiberen fra en anden udbyder!

Smart nok! Eller også var det ikke! For den faste IP adresse ville ligge på min ADSL forbindelse - altså en 1 Mbit upload til min server??!! No way!

Det sidste søm i kisten var så, at denne "løsning" ville stå mig i kr. 7.500 om året!! Dette for en løsning som "kun" skulle bære TV og ikke kunne bruges til min server alligevel. Dette skal ses i lyset af, at min årlige udgift til TV hos Waoo! idag ikke overstiger kr. 4000 og jeg har fiberleje + internet forbindelse betalt af min arbejdsgiver + jeg betaler multimedieskat - så skulle pokker da betale kr. 7.500 MERE, bare for at få noget simpel TV leveret over min PDS kabling - det er da himmelråbende idioti...

FastTV eneste leverandør af "rigtig" IPTV


Så dette er hermed et foreløbigt punktum i denne sag - jeg har kun 1 mulighed tilbage - altså bliver det FastTV, så det er slut med det frie valg på fiberen - i hvert fald indtil juli måned, som er den foreløbige frist TDC har til at åbne fiberen for mere end 1 leverandør - så må jeg se til den tid, hvilke muligheder jeg har...

tirsdag den 4. januar 2011

Slut med fast IP på TDC Fibernet

Har i dag brugt 1 time og 45 minutter (!!) på at komme igennem til FastTV, for at få en regning for fiberleje "omdirigeret" til min arbejdsgiver.

Under min samtale med deres kundeservice medarbejder, fik jeg oplyst grunden til at FastTV ikke kan tilbyde mulighed for fast IP adresse:

TDC har, kva deres kommende omlægning af infrastrukturen på det gamle DONG Fibernet, gjort det umuligt for ALLE internet leverandører at tilbyde en fast IP adresse på deres løsning!

Det har altså ikke noget med FastTV's internet løsning at gøre, det samme kommer til at gælde selvom jeg vælger at beholde min forbindelse hos Waoo! (som fremover heller ikke vil tilbyde TV).

Så jeg fik desværre mine bange anelser bekræftet i dag; uanset hvordan jeg prøver at sno mig, kommer jeg til at miste min IP adresse og dermed muligheden for at have min egen server kørende.

Derudover - hvis jeg vil have IPTV leveret på min fiber (og det bliver jeg nødt til), så er der desværre kun 2 leverandører tilbage; FastTV og YouSee - som begge ejes af TDC!!!

Hvis ikke det er konkurrence forvridende, så ved jeg ikke...

mandag den 3. januar 2011

Det var det fiber eventyr – del 3

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal tro på, bliver trukket rundt i manegen af TDC.

Har fået på skrift (email fra Waoo!) at de flytter mine kundeforhold over til dem, så jeg ikke får FastTV - i denne mail står der udspecificeret at jeg får de samme produkter som jeg har i dag (komplet med TV pakker m.m.) og at "Vi får lavet ændringen i de første dage i det nye år" - det ser jo så ud til at de ikke kan holde dette løfte alligevel (se denne artikel på Computerworld).

Som jeg ser det nu, har jeg kun 2 forskellige muligheder, hvoraf ingen er tilfredsstillende:

  1. Jeg beholder Waoo! internet/telefon - dermed mister jeg mulighed for IPTV, da man ikke kan have flere leverandører (endnu - først efter 07/2011).
    - den mulighed ødelægger meget for mig, da jeg kun har fået netværksstik trukket rundt i huset da det blev bygget, netop med henblik på at jeg skulle have fiber lagt ind og fremover benytte IPTV.

  2. Jeg går over til FastTV - umiddelbart har de et fint TV produkt og muligheden for at optage et sted og se et andet sted i huset kunne jeg godt se det smarte i - det dur bare ikke, når man ikke kan få en fast IP adresse, for det ødelægger min mulighed for have min egen server kørende (med bla. denne blog), hvilket jeg ikke kan acceptere.


Så uanset hvordan det ender bliver jeg taberen i spillet, for TDC har de bedste kort på hånden og samtlige af dem er "Monopol kortet" - de spænder ben for konkurrenterne og lægger mundkurv på dem og kritikerne.

Men jeg giver mig ikke!!!

Jeg har forberedt mig på at få min blog hostet midlertidigt hos Wordpress.com - den skal TDC nemlig ikke have glæden af at udradere...

søndag den 2. januar 2011

DVD afspilning i Ubuntu 10.10

Jeg opdagede ved et tilfælde, at jeg ikke længere kunne afspille eller rippe DVD'er (mine egne!) - om det er pga. jeg kører 64 bit eller på grund af ændringer i Ubuntu 10.10 ved jeg ikke, men årsagen viste sig at være, at der ikke længere pr. automatik installeres libdvdcss2, når man installerer medibuntu pakken (som er standard med i 10.10) - den er heller ikke at finde i hverken Ubuntu Softwarecenter eller Synaptic (pakkehåndtering).

Problemet er, at når dette bibliotek ikke er installeret, kan alle de programmer man normalt bruger til at afspille eller rippe/transcode DVD'er med ikke dekryptere indholdet og dermed kan den ikke læse fra skiven.

Man kan heller ikke installere det med apt-get, der nægter at kende til pakken!

Løsningen ligger ikke lige for, men efter lidt søgning på Google fandt jeg følgende, som skal knastes ind i en shell:
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

Af en eller anden grund kan den lige pludeslig godt finde, hente og installere libdvdcss2 efter denne smøre - mystisk - men hovedsagen er at det nu virker...

Kilde: ubuntuforums.org (No DVD playback after upgrading to 10.10)