tirsdag den 4. januar 2011

Slut med fast IP på TDC Fibernet

Har i dag brugt 1 time og 45 minutter (!!) på at komme igennem til FastTV, for at få en regning for fiberleje "omdirigeret" til min arbejdsgiver.

Under min samtale med deres kundeservice medarbejder, fik jeg oplyst grunden til at FastTV ikke kan tilbyde mulighed for fast IP adresse:

TDC har, kva deres kommende omlægning af infrastrukturen på det gamle DONG Fibernet, gjort det umuligt for ALLE internet leverandører at tilbyde en fast IP adresse på deres løsning!

Det har altså ikke noget med FastTV's internet løsning at gøre, det samme kommer til at gælde selvom jeg vælger at beholde min forbindelse hos Waoo! (som fremover heller ikke vil tilbyde TV).

Så jeg fik desværre mine bange anelser bekræftet i dag; uanset hvordan jeg prøver at sno mig, kommer jeg til at miste min IP adresse og dermed muligheden for at have min egen server kørende.

Derudover - hvis jeg vil have IPTV leveret på min fiber (og det bliver jeg nødt til), så er der desværre kun 2 leverandører tilbage; FastTV og YouSee - som begge ejes af TDC!!!

Hvis ikke det er konkurrence forvridende, så ved jeg ikke...

10 kommentarer:

 1. Hej Thomas, Har du undersøgt med de andre, om de kan levere Fast IP.. Jeg står nemlig i en lignende situation og har hårdt brug for fast ip.

  Ellers må jeg jo gå tilbage til kobber og adsl :-( Der er der stadig mulighed for fast ip...

  Hvor er det altså bare noget l...

  /Kim

  SvarSlet
 2. Hej Kim,

  Den sidste melding jeg fik fra Waoo! var jo at alt var fjong, både internet, fast IP og IPTV, men jeg kunne ikke komme igennem til dem på telefon - brugte også næsten en time sammenlagt på at komme igennem deres telefonsystem, der blev ved med at smide mig af.

  De andre udbydere er ikke interessant for mig, da de ikke tilbyder IPTV, så dem har jeg af gode grunde ikke forhørt mig hos.

  Jeg kunne heller ikke lokke ud af FastTV, hvornår ændringen træder i kraft, det kan blive enten marts, april eller maj - det eneste de ville sige var at man fik et brev en måned før - det er simpelthen for tyndt og en dybt uprofessionel måde at håndtere tingene på.

  Men på den anden side kan jeg godt forstå logikken - det er jo netop IKKE en professionel bredbåndsforbindelse vi har, men en baseret på privat/hjemme brug - at vi så er en håndfuld avancerede brugere der har brugt den næsten som en professionel forbindelse er jo noget andet...

  Der er ikke business i at have alle os høj-forbrugere på nettet, de vil langt hellere sælge 10 Mbit forbindelser til hr. og fru Jensen, der bare skal checke netbanken og sende email til moster Erna en gang om måneden - de ved ikke engang hvad en fast IP adresse er og får aldrig nogensinde brug for en...

  /Thomas

  SvarSlet
 3. Hej Thomas.

  Hvis du nogensinde kommer ud i den situation at du ikke kan hoste din blog mere hos dig selv, kan jeg godt overtage driften af den gratis (hostet ude på DIX i Lyngby), hvis du måske til gengæld kunne give et hostingfirma jeg er ved at starte op, lidt omtale i form af at nævne os for nogle venner du har som eventuelt leder efter hvad vi kan tilbyde. :-)

  Hvis du ikke mangler noget hostingplads, så se endelig bort fra mit indlæg.

  Mvh Christoffer

  SvarSlet
 4. Hej Thomas,

  Det ser ud til, at bolignet stadig leverer fast IP: http://bolignet.dk/dongenergy

  Jeg er i gang med at undersøge, om Jaynet og Waoo også gør. Jeg tror altså ikke helt på FastTVs forklaring.

  Argumentet med professionel bredbåndsforbindelse holder altså ikke helt, da det er ganske normalt, at man kan få fast IP på ADSL løsninger.

  SvarSlet
 5. Hej Kim,

  Før jeg havde fiber, havde jeg en Bredbånd Pro 8/2 Mbit linje fra TDC, fik at vide at man på alm. ADSL linje ikke kunne have fast IP og der var lukket for port 25 (til mailserver).

  Men jeg er alligevel toast, da Waoo trækker stikket til IPTV og jeg ikke kan vælge anden IPTV udbyder pga. TDC's omlægning.

  Måske jeg skulle kigge på Bolignet - har de TV? og kan de levere i nordsjælland, er det ikke mest Kbh området de opererer i?

  /Thomas

  SvarSlet
 6. Bolignet har ikke IPtv mere, men de har istedet lavet et samarbejde med boxertv.dk.
  Du ved, "en lille stueantenne".

  SvarSlet
 7. Ja - det er bår dæjlig! TV'et på børneværelset er uden DVB-T og kortlæser (dog fladskærm) og minus tvstik i værelset - stueantenne har jeg virkelig dårlige erfaringer med, sammen med DVB-T :(

  Måske man skulle droppe TV helt og bare bruge gratis webtv fra DR, vi ser faktisk ikke så mange kanaler, udover DR og TV2 - så må sønnen nøjes med de film fra Cartoon Network, som han kan se gratis på deres hjemmeside ;)

  Eller også skulle man bare droppe TV helt og gå over til brætspil og flasken peger på?

  Eller tøndebånd og skak? Eller to pinde og en sten? eller...

  Er bare træt af at man gerne vil "ind i fremtiden" og så bliver man ved med at lave tiltag, der sætter udviklingen i stå eller gør den til en afvikling i stedet...

  /Thomas

  SvarSlet
 8. Hej Thomas,

  Jeg er i lignende situation - har trukket cat 6 rundt til alle værelserne og fjernet al telefon og antenne. Jeg vil helst ikke tilbage til FastTV, så jeg går nok over til Boxer og installerer en udendørs UFO antenne og trækker antenne kabler til værelserne (har heldigvis en kælder, så det er ikke så slemt).

  Jeg har hørt fra Jaynet og de tilbyder fast IP adresse i TDCs fibernet, så FastTVs udsagn holder ikke. Det er desværre ikke første gang, at de har lidt svært ved at holde sig til sandheden.

  Antenne giver også mulighed for at have de gratis kanaler i nogle af værelserne.

  /Kim

  SvarSlet
 9. Hej Kim,

  Jeg har også været inde og kigge på Jaynet's hjemmeside, men de er i gang med at lave om på siden for private, så man kan ikke se hvad de har af produkter eller om de kan levere kun nogle af dem eller alle på TDC's fibernet - ville f.eks. se om de havde TV, men det fik jeg jo ikke svar på - gider ikke bruge mere tid på at hænge i telefonkøer ;)

  /Thomas

  SvarSlet
 10. Se lige hvad Dansk Bredbånd skriver.

  http://dbnet.dk/downloadfile.aspx?did=458 (PDF)

  SvarSlet