tirsdag den 11. oktober 2011

At omstille sig til Unity...

Efter de første frustrationer har lagt sig, kan jeg godt se idéen i Unity og jeg skal nok blive glad for det, men som "bruger" har man jo en tendens til at hænge fast ved det der virker for en og man kan godt blive slået lidt ud, når tingene ligger andre steder, ser anderledes ud eller helt er væk (!).

Sådan var det f.eks. med Remote Desktop Client (tsclient) - den var væk, da jeg havde opgraderet og den brugte jeg ellers konstant på arbejdet - jeg vil gå så langt som at sige, at den var eneste mulighed, for at retfærdiggøre at jeg kører Ubuntu på min desktop - hvis ikke jeg har en velfungerende RDP klient, så kan jeg ikke administrere serverne.

Tilbage var kun "Fjernskrivebordsviser" (Vinagre) og den er ved gud et grimt og klodset program - jeg brugte det før, men udelukkende til at styre en Suse server - alle MS servere blev styret fra tsclient, hvor jeg havde oprettet genveje til alle RDP opsætninger i Gnome menuen.

Men nu hvor Gnome ikke længere styrer desktop'en, er den menu jo væk!

Den korte forklaring lyder på, at tsclient ikke er blevet opdateret til at fungere med Gnome 3.0 (eller af-arter), så den fungerer ikke i Oneiric (kan ikke engang installeres - har prøvet!).

Der findes en anden rdesktop frontend kaldet "Fjernskrivebordsklient" (grdesktop), den er bare for halvbagt til at jeg kan holde ud at arbejde med den i hverdagen.

Til gengæld faldt jeg over en anden frontend: Remmina Remote Desktop Client (gratis - kan findes i Ubuntu Softwarecenter).

Det eneste jeg savner i den, er muligheden for at mappe en lokal harddisk på remote serveren, ellers er den en god erstatning for tsclient - bla. er jeg glad for følgende features:

 1. Man kan have genveje til både VNC, RDP, SSH og SFTP klienter i samme interface (smart!).

 2. Man kan gruppere sine genveje i forskellige typer.

 3. Man kopiere en opsætning, når man vil lave en ny tilsvarende.

 4. Når man har minimeret vinduer til de forskellige sessioner, kan man klikke på Remmina ikonet i Unity baren, så vises samtlige sessioner i miniature - herefter kan man klikke på det vindue man vil bringe i forgrunden (lidt ligesom Windows-W genvej).


Tip: Hvis du før opgradering til Oneiric tidligere har brugt tsclient, så ligger dine gemte RDP opsætningsfiler stadig i din Hjemmemappe, under ".tsclient" (vis skjulte filer) - de kan importeres direkte over i Remmina!

Du skal bare trække RDP filerne over i Remmina's hovedvindue, så kommer de automatisk ind i listen - herefter kan du redigere dem (tildele grupper, ændre navn m.m.).

Eksternt link: ubuntugeek.com

 

1 kommentar:

 1. Good quality hardware, light speed network and well organised VPS / clustered VPS solutions will always make a big difference when compared with
  very low-price VPS products, with regards to performance,
  administration and up-time for any intensive internet application.

  SvarSlet