lørdag den 29. oktober 2011

Android på storskærm med MHL - del 2

Så har jeg fået testet lidt mere på MHL kablet, og jeg er er overvejende positivt stemt - alt efter hvad man skal bruge kablet til (se Android på storskærm med MHL).

Generel billedkvalitet


Billeder og videoer fra Gallery og YouTube videoer vises fint og spil som f.eks. Angry Birds ser rigtig godt ud - billedet her vises både på telefonen og TV.

Lyden følger med over HDMI kablet, så hvis det er tilsluttet surround receiveren får man super lyd ud i stuen.

Videoer på HTC Watch er brugbare, men opløsningen passer bedst til mobilens skærm og det virker som om enkelte frames springes over, så det opleves ikke helt flydende - altså ikke på højde med en lejet film på TV boksen (eller Bluray/DVD).

Generelt virker det som om billedet ikke vises ved hverken HD eller Full HD opløsning, men med den opløsninger som telefonens skærm har, opskaleret til fuld skærm (altså kører den i MHL mirror mode).

3D kompatibilitet


På 3D TV vises 3D billeder og videoer fra Gallery i 3D på TV'et. Ligeledes vises 3D videoer i den indbyggede YouTube player også på TV'et og ser vanvittig godt ud (har prøvet de officielle 3D videoer fra YouTube + Avatar 3D trailer).

Hvad med 3D spil?


Har lige fået opdateret firmware på Evo 3D og derfor kunne jeg også prøve de 3D spil der fulgte med opdateringen - NFS Shift, Spider-Man 3D og The Sims 3 - desværre med forskellig grad af success, spillene tager nemlig ikke højde for tilslutning til ekstern skærm - da skærmen i telefonen slukkes når spillet kører og spillene jo netop fungerer med touch interface, er det jo lidt svært at ramme rigtigt.

NFS Shift er spilbart, når først man er kommet i gang med at køre, men hverken The Sims 3 eller Spider-Man 3D kan spilles ordentligt (det ser dog rigtig flot ud).

Jeg gætter på at det med spillene først bliver rigtig godt, når Ice Cream Sandwich opdateringen kommer og vi får adgang til at bruge bluetooth gamepads til at styre spillene med - det virker også lidt noller at sidder med en mobil i hånden, tilkoblet diverse ledninger på 1 m. længde, lige foran et 52" TV (!!).

Test med Sony KDL-52W4500


Billede står skarpt, dog med en anelse farve-reduktion (subjektivt).

Test med Panasonic TX-P50VT20 3D TV


Billede står også her skarpt, men har ikke samme farve-reduktion - muligvis pga. bedre billedbehandling i TV'et.

Test med ASK Proxima C250W projektor (med HDMI-DVI adapter)


Virker IKKE - pga. manglende HDCP understøttelse i DVI - altså kan man IKKE benytte en HDMI-DVI adapter, med mindre der er HDCP stripper indbygget.

MHL kabel venligst udlånt af MobilityShop.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar