fredag den 11. november 2011

Postfix udgående mail med FastTV

Min udgående post har ikke fungeret siden jeg skiftede serveren ud (og fik FastTV) og har ærlig talt heller ikke interesseret mig så meget for det - jeg benytter jo generelt kun min Gmail.

Indgående mail har sjovt nok fungeret hele tiden, men jeg checker den meget sjældent, da det ikke er ret meget jeg får ind den vej, folk bruger jo mest kommentarer til indlæg på blog'en.

Har dog en "Kontakt" formular på blog'en, som er linket med mailbox'en og der var åbenbart en enkelt der havde benyttet denne for ca. 1 måned siden (!).

Da jeg skulle svare hang mailen bare i køen, fordi afsender adressen stod til <brugernavn>@<servernavn> - fint nok til intern mail på samme server, men den får ikke lov at komme igennem til eksterne mailhosts.

For at få den rette adresse på, skal der laves en "Generic mapping", så postfix laver en rewrite på afsender adressen - dvs. udskifter <brugernavn>@<servernavn> til <brugernavn>@<email-domæne>.

En glimrende guide kan findes her: HOW TO REWRITE OUTGOING ADDRESS IN POSTFIX

// NB. Der kommer en dansk oversættelse senere //

Men det var desværre ikke nok - mailen blev afvist af forskellige mailservere (mærkeligt nok ikke Google's?), pga. følgende årsager:

  1. TDC's mailserver afviser fordi jeg ikke (længere) har fast IP adresse, efter skift til FastTV, derfor er min IP adresse (og i øvrigt alle dynamiske IP'er) listet i Spamhaus.

  2. Hotmail afviser altid, hvis mailserveren generelt bare har en dynamisk IP.


Løsningen var, at jeg skulle sætte relayserver op i postfix og sende udgående post gennem internet udbyderens SMTP relay - dette gøres relativt enkelt, man skal bare tilføje dette sidst i konfigurations filen og genstarte postfix:

  1. I /etc/postfix/main.cf tilføjes relayhost = smtp.fasttvnet.dk

  2. Udfør kommandoen /etc/init.d/postfix restart


Nu kan jeg sørme sende mails ud igen!

Eneste problem er, at afsender adressen stadig skrives forkert, når jeg sender inde fra Webmin, så jeg er pt. nødt til at rette den manuelt, før jeg sender den afsted - det er der sikkert en nem løsning på, men mere gider jeg ikke gøre ved problemet pt.

Kilder: postfix.org, semi-legitimate.com, Spamhaus (PBL Self-Service IP Removal)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar