søndag den 6. februar 2011

Perfekt støvsuger til bilen

Har længe været træt af at slæbe en stor "almindelig" støvsuger ud til bilen, hver gang den skulle støvsuges - det duede bare ikke rigtig for mig, for posen var altid fuld den dag jeg ville gøre bilen ren, som regel manglede der nye poser og så var den bare for skrumlet at flytte rundt på - det måtte kunne gøres smartere!

Købte på et tidspunkt en opladelig støvsuger fra Philips, der både kunne oplades med 230 V og 12 V med cigartænder stik - den var dyr, men den kunne bare ikke bruges til andet end at støvsuge krummer fra morgenbordet, hvis den da ikke fik dem blæst ned på gulvet først pga. udblæsningen og så larmede den så man fik tinnitus. Men den så lovende ud på papiret - måske blev den også oversolgt af butikken. Desuden kunne den kun bruges når den var opladt, man kunne altså ikke bare sætte den til cigartænderen og gå i gang.

Black & Decker PAV1205

Black & Decker PAD1200Fik kigget lidt på Black & Decker's Dustbuster PAV1205 og PAD1200, men jeg tror bare ikke rigtig på at 12 V sugere kan levere nok power til at man kan komme i bund med støvsugningen, efter mit mislykkede forsøg med Philips'en - så hvad skulle jeg så kigge efter?

EasyVaq


Her i weekenden fandt jeg så endelig den perfekte støvsuger til bilen - en EasyVaq fra Easyfire.

Det er en 230 V poseløs støvsuger på 1200 Watt, der er lille og handy nok (vejer 3 kg) til at kunne stå på sædet, mens man støvsuger bunden af bilen og en slange der er lang nok til at nå og kort nok til ikke at være i vejen. Der følger et smalt mundstykke med, med en børste forsats, der kan afmonteres (hvis man skal ned mellem sæderne).

Den bliver mest markedsført som en "askestøvsuger" og den er derfor bygget til at suge ting op, som normalt vil tage livet af en almindelig støvsuger, bla. fint støv, sand og sten.

Det er super nemt at rense filteret, da der er indbygget funktion hertil - ikke noget med at tage filteret ud, vaske og tørre - noget der igen ville sætte en stopper for søndags støvsugningen - næh - man sætter bare slangen i en blændprop og trykker nogle gange på en knap, så har den selv renset filteret og så ellers i gang med støvsugningen...

Den bliver bla. solgt hos forhandlere af brændeovne, men kan også findes i netbutikker og byggemarkeder - jeg fandt min hos Johs. Fog i Kgs. Lyngby til en godt nok halvpebret pris (kr. 749) - den kan sikkert findes billigere andre steder, men så skal man også betale fragt og døje med bøvlet, hvis den er defekt ved modtagelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar