fredag den 26. november 2010

HTC Desire Z - nu med "bloatware"

Har lige fået fat i en HTC Desire Z - i grunden en rigtig lækker telefon. Specielt er jeg glad for at der er 1.5 GB flash til program installation, hvor de tidligere telefoner havde under det halve - nu kan jeg have de programmer installeret, som jeg bruger til daglig, uden hele tiden at få beskeden "Der er ikke så meget plads tibage".


Derudover er jeg glad for det nye HTCSense.com, der gør at jeg kan finde, låse eller slette min telefon, hvis den bliver væk eller stjålet og samtidigt tager backup af alle de SMS'er jeg får på telefonen, så de ikke forsvinder sammen med telefonen.

Jeg har for længe siden lagt alle mine kontakter ind som Google kontakter, så de er også automatisk sikret - det eneste jeg vil miste (som jo også er slemt nok) er alle de billeder og videoer, som jeg efterhånden får taget - med Desire Z følger der endda et 8 GB kort med, så det er ikke så få billeder der ligger på sådan et. Hvis der nu var nogen der kunne finde ud af at få Dropbox app'en til at synkronisere indholdet af flashkortet, ville det være rigtig godt (bortset fra når man er i udlandet!).

Så er der jo deres hurtige opstart (eller udvidede dvale) - ret smart at telefonen er klar på 10 sekunder fra man tænder den - men engang imellem skal man have den helt ned at vende, hvis der er problemer - har dog ikke oplevet noget endnu.

Knappen til kameraet har også været længe tiltrængt - den virker præcis som et almindeligt kompakt kamera - tryk halvt ned for fokusering og helt ned for at tage billedet, hurtigt går det også. Man kan endda aktivere kameraet uanset hvilket program man er i på telefonen, ved at holde knappen nede et stykke tid. Desværre skal man låse telefonen op på sædvanlig vis, hvis den er låst - så man misser hurtigt billedet af en sjove situation, på trods af hurtig adgang til kameraet - men hvis man har telefonen i hånden og oplåst så er det meget bedre end at fumle rundt på skærmen med en Desire , Hero eller de andre foregående modeller.

Tastaturet, til gengæld, har jeg desværre ikke så meget at bruge til - for mig er det langt hurtigere at skrive SMS og Email på touch-skærmen, man skriver jo alligevel ikke en hel roman på en mobil telefon - jeg har f.eks. også Wordpress app på telefonen, men jeg kunne ikke drømme om at skrive mine indlæg på den - kun hvis det er en hurtig status med evt. et billede - jeg bruger den kun til at se/godkende kommentarer og besvare dem.

Men til den sjældne gang jeg skal SSH'e ind på min server, eller til Citrix Receiver er det til gengæld et glimrende alternativ til ikke at have et tastatur!

Hvad jeg så til gengæld ikke er specielt glad for er, at HTC er begyndt at smide "bloatware" på deres telefoner. Det svarer lidt til når producenter af bærbare PC'er lægger prøveversioner af Symantec Antivirus og Microsoft Office ind - forskellen er bare, at på den bærbare kan jeg trods alt afinstallere det jeg ikke skal bruge - det kan jeg ikke på telefonen, da det ligger i ROM'en!

Det er måske ikke noget der fylder op på flashen, men det irriterer mig at have noget jeg hverken kan bruge eller fjerne - hvad skal jeg f.eks. med Amazon MP3 der ikke virker i DK og Soundhound i en prøveudgave, der koster penge at opgradere? Når nu jeg bruger Shazam?


I øvrigt så er deres højt reklamerede mapcache kun lokkemad - det er bare en Route66 navigator i forklædning. Der er kort over skandinavien, men du kan kun bruge den til at navigere med i 30 dage fra aktivering, herefter skal du tilkøbe navigation og/eller kort data for de lande eller regioner du vil have! Altså ren bloatware - det kan ikke fjernes og heller ikke bruges, uden man køber licens...

Jeg havde jo håbet på at det var en smartcache af Googles mapdata, men nej - man kan lige så godt købe Navigon's app, den er meget bedre - men hov! Så har man jo tre navigationsprogrammer på telefonen - et der kun virker online, et der kun virker hvis man køber licens, samt et man selv har valgt - det er efter min mening noget rod.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar