lørdag den 16. oktober 2010

Skifta & Skifta Mobile

Jeg er kommet lidt videre med mit Skifta setup - har fået installeret et Skifta-place på min server og tester i øjeblikket en beta udgave af Skifta's mobile klient til Android (endnu ikke tilgængelig på Market).

Indtil videre fungerer det rigtig godt - f.eks. kan jeg koble min HTC Desire på et vilkårligt trådløst netværk (f.eks. hos en ven) og lade den fungere som DLNA proxy for min medieserver, der står derhjemme - herefter kan jeg starte hans PS3 og afspille film og musik hos ham, som ligger på min medieserver! Uha det er smart...

Desværre er Skifta Mobile stadig lidt ustabil (det er jo en beta), så den kan godt gå i baglås eller crashe - men som proof of concept fungerer det glimrende. Pt. kan den kun bruges på mobiler med Android 2.2 pga. nogle fejl i 2.1 der forhindrer programmet i at tilgå nogle interne funktioner i telefonen, har fået at vide at der intet skulle være i vejen for at den kan køre f.eks. på en HTC Wildfire, når den en gang får 2.2 firmware.

Hvis man vil dele medier på en mere permanent basis, kan man installere et Skifta place hos venner (enten på deres medieserver eller f.eks. en laptop) og de opretter så en Skifta konto. Derefter skal man bare blive "venner" på Skifta, så kan man afspille deres medier og omvendt.

Man kan også købe en NETGEAR ReadyNAS Ultra - den har Skifta installeret fra starten, så skal man bare oprette en konto og hælde sin musik og film ind på disken, så er man klar til at dele med vennerne...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar