tirsdag den 12. oktober 2010

Hifiklubben har mistet jordforbindelsen

Jeg undrer mig over, hvad der er blevet af "ånden" i kæden Hifiklubben - det er længe siden, man har fået en ordentlig vejledning. Det er som om de fuldstændig har mistet jordforbindelsen, er uinteresseret i at læse kundens type, behov og viden/erfaring - de tromler afsted med deres egen retorik og indgroede opfattelse af virkeligheden - helt ude af takt med hvad der ellers rør sig i tiden.

Men nu jeg tænker efter, så har de faktisk altid gjort det!

Jeg nævner i flæng:
Surround: "Stereo lyder MEGET bedre, man kan få 5 gange bedre lyd for pengene med stereo fremfor surround. Det er en modedille"

Plasma skærmenes indtog: "Skal du have ordentlig billedkvalitet, er der intet der slår CRT skærme og CRT projektorer"

LCD skærmenes indtog: "PLASMA er bedst, LCD er kun til børneværelset"

Senest har de så set sig gale på Virtuel Surround, eller de såkaldte soundbars - DET er en modedille, det kommer der intet brugbart ud af - vig bort! haha...

Jeg forsøgte i dag at få en sådan demonstreret i en lokal Hifiklubben forretning - vor herre til hest; der var ikke det der ikke var galt med den og de havde noget der var meget bedre (ja til 3 gange prisen), de kunne ikke demonstrere med en film eller musik man kunne forholde sig til, men var henvist til noget demo-gøgl på en harddisk optager - oven i købet var den monteret sådan, at man ikke kunne komme ordentlig på afstand og høre hvordan det lyder fra normal lytte position.

Det virkede nærmest som om de ikke helt vidste, om de gad at sælge den.

Fra et forretningsmæssigt synspunkt er der nok nogle gode årsager til at agere sådan - for hvorfor sælge en soundbar til 3500, hvis man kan sælge 7 højttalere, en subwoofer, en surround receiver og 8 sæt kabler i stedet - det er sund fornuft, hvis man fokuserer på bundlinjens farve - men det harmonerer desværre dårligt med det image, som Hifiklubben krampagtigt prøver at fastholde; at de er det seriøse alternativ, hvor god rådgivning, optimal demonstration og kundens behov altid kommer først - desværre, den holder ikke længere!

Hifiklubben er efterhånden ikke bedre end Fona, Expert eller Elgiganten, som de ellers prøver at hæve sig over - det paradoksale er at i de førnævnte tre kæder kan de ikke gøre for at de ikke kender produkterne til bunds, men til gengæld får man som regel en venlig betjening og en delvis forståelse for hvad kunden er ude efter - i Hifiklubben får man en belæring om hvad man tilsyneladende ikke har forstand på, en bedrevidende holdning om hvad det er jeg som kunde ønsker og er ladt tilbage med følelsen af at ekspedienten hverken kendte til produktet eller havde interessen i at demonstrere eller sælge produktet, fordi han hellere ville sælge noget helt andet til en helt anden pris...

Afslutningsvis må jeg desværre konkludere, at det ser skidt ud med kvalificeret rådgivning og man er på egen hånd på godt og ondt - ikke noget problem for mig, jeg har været i "gamet" siden jeg var 10 og har holdt interessen ved lige, men det ser skidt ud for dem der ikke har interessen, men bare ønsker noget der opfylder deres behov.

Konsekvensen for mig er, at jeg fremover køber mine ting hvor de er billigst (f.eks. på nettet), ikke der hvor jeg kan få ordentlig vejledning (for det findes ikke).

Det største problem er så at nogle ting skal man røre/se/høre og have demonstreret...

3 kommentarer:

 1. Hejsa

  Vi har læst din kritik, og er selvfølgelig ked af din opfattelse. Hi-Fi Klubben er og har altid været drevet af sælgernes stærke personlige holdning til tingene, og det er netop det vi mener ofte gør os bedre end konkurrenterne - fordi sælgerne siger deres mening frem for at sælge det man tjener flest penge på.

  Desværre har du ret i at det af og til resulterer i at sælgere tordner lidt for stærkt frem med deres egen holdning - jeg kan fx garantere at Hi-Fi Klubben som virksomhed aldrig har sagt at soundbars er en modedille eller at plasma var bedre end LCD. Vi vil altid levere de produkter, som er bedst indenfor kategorien. Om så lyden kom udelukkende fra mobiltelefoner, så havde vi de telefoner med den bedste lyd!

  Hvis du eller andre har lyst til mere konkret feedback, modtager jeg meget gerne kritik af konkrete oplevelser/butikker/sælgere på risros@hifiklubben.dk.

  MVH Christoffer Arensbach
  Salgschef - Hi-Fi Klubben

  SvarSlet
 2. Hej Christoffer,

  Tak for din tilbagemelding på min kritik, det er positivt at den bliver taget seriøst.

  Jeg skulle bare ud med det, det var simpelthen dråben i går - der må simpelthen være noget galt, når man får et produkt (Panasonic SC-HTB500) der har vundet EISA Award 2010/2011 for bedste HT Soundbar til at lyde direkte dårligt, det hænger bare ikke sammen i min verden.

  Jeg har hørt virtuel surround der lyder rigtig godt - nej, jeg ved godt det ikke er det samme som et 7.1 (eller 5.1) setup, men nu var det ikke det jeg var ude efter - har et udmærket Nakamichi CA/PA-5e mk2 forstærkersæt, B&W Matrix 805/Dali Evidence 870 og Denon DCD-S10 og foretrækker min musik i stereo.

  Det jeg savner, er at jeres sælgere bliver opdelt i ansvars/interesse områder og sørger for at sætte sig rigtig ind i (teste) de enkelte produkter indenfor deres område - det er det jeg burde forvente af Hi-Fi Klubben (men f.eks. ikke kan forvente af Fona, Expert mv.).

  Jeg burde også kunne forvente, at en sælger henviser mig til en anden, hvis det jeg søger som kunde ligger uden for hans/hendes interesse område - jeg ville endda være tilfreds med at blive henvist til en anden butik, hvis det var nødvendigt - når bare jeg vidste jeg kunne få den vejledning og demonstration jeg havde brug for der.

  Med venlig hilsen
  Thomas Christensen

  SvarSlet
 3. Hmm... Nogen havde vist startet en tråd om dette allerede tilbage i 2004 - jeg er åbenbart ikke den eneste, der føler noget er gået tabt...

  --> http://www.ezz.dk/480390-hvad-gik-der-egentligt-galt#7

  Med venlig hilsen
  Thomas Christensen

  SvarSlet