torsdag den 19. august 2010

Mystisk problem med Flash plugin løst

Har du problemer med Flash applets der ikke reagerer rigtigt på museklik i Firefox på din Ubuntu? Det har jeg også haft, men nu har jeg fundet løsningen!

Et af de steder det viste sig tydeligst, var når man ville ændre settings for den Flash applet man brugte (højreklik i applet og vælg Settings) - her er en række faneblade til privacy, security, sound og video - men det var meget svært at aktivere et faneblad (eller nogen af de options der var på det) - ofte skulle man klikke febrilsk på et faneblad, så kunne man være heldig at den skiftede over.

Løsningen er simpel, men den ligger slet ikke lige for - man skal tilføje linjen "export GDK_NATIVE_WINDOWS=1" til filen /usr/lib/nspluginwrapper/i386/linux/npviewer:

Den oprindelige fil ser sådan ud:
#!/bin/sh
TARGET_OS=linux
TARGET_ARCH=i386
. /usr/lib/nspluginwrapper/noarch/npviewer

Den skal rettes til, så der står følgende:
#!/bin/sh
TARGET_OS=linux
TARGET_ARCH=i386
export GDK_NATIVE_WINDOWS=1
. /usr/lib/nspluginwrapper/noarch/npviewer


  1. Kør følgende kommando i et terminal-vindue:
    gksudo gedit /usr/lib/nspluginwrapper/i386/linux/npviewer

  2. Ret filen til, gem og afslut.

  3. Luk alle Firefox vinduer

  4. Åben nu Firefox og gå ind på et site du ved du havde problemer med - det skulle gerne fungere nu!


Jeg ledte specifikt efter en løsning, fordi jeg skulle teste Adobe Connect af, men ikke kunne få aktiveret lyd og webcam - der skete ganske enkelt intet, når man trykkede på knappen - men chat, lyd og video fra andre deltagere virkede fint! Efter ovenstående virker det hele som det skal.

Det næste jeg skal prøve, er om det også har hjulpet på andre problemer jeg har haft i bla. YouTube, DR TV, Pendlerduellen og diverse børnespil, som min søn spiller på bla. DR...

For en god ordens skyld skal nævnes, at problemet blev afhjulpet på en HP 6730b bærbar med 2.53 GHz Core 2 Duo CPU og 4 GB RAM, der kører Ubuntu 10.04 64bit og har Adobe Flash 10.1 64 bit installeret - men løsningen skulle også fungere på 32 bit OS.

Løsning fundet her: http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org/showthread.php?p=9555601

Ingen kommentarer:

Send en kommentar