søndag den 8. august 2010

Erfaringer med Froyo-update på Desire

Sidste søndag (1/8) blev Android Froyo (2.2) firmware udsendt til HTC Desire og jeg har nu haft noget tid til at høste erfaringer med den.

Øverst på positiv listen (for mig) ligger Hotspot funktionen, der gør at man kan bruge sin telefon som trådløs 3G router og dermed dele sin internet forbindelse med op til 8 enheder via WiFi - en funktion jeg har brugt flittigt i den forgangne uge, da jeg har været i sommerhus, hvor min hustru havde sin netbook med - hun kunne bruge internettet præcis som var vi hjemme, endda samtidig med at jeg kunne surfe på telefonen (ikke at vi brugte hele ferien på nettet!).

I sommerhuset fandtes også en FM/DAB/Internet radio med WiFi og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at prøve, om ikke det også fungerede - jo, sørme - fik endda opdateret firmware på WiFi radioen og stillet ind på en eller anden netradio i USA - super!

At bruge denne funktion fra en PC er umiddelbart mest oplagt, men af andre muligheder kan f.eks. nævnes at jeg kan gå på Playstation Network og hente spil ned direkte til min PSP, eller købe/hente spil til min søns Nintendo DSi - noget som normalt ikke ville være muligt uden for hjemmet.

Andre nyheder jeg har opdaget er

  • Interface fungerer en del mere flydende end før

  • Flash 10.1 understøttelse (fuld flash, ikke lite - kunne f.eks. se DR TV!) - desværre kan det godt gøre et site langsomt at browse, så jeg slår det til manuelt, når der er brug for det.

  • Stemmesøgning - f.eks. hold søgeknappen nede og sig et ord, så leder telefonen både i telefonkontakter og på nettet (på Google selvfølgelig!).

  • Mulighed for at flytte (nogle!) apps over på SD kortet og køre dem derfra - sjovt nok næsten ingen af Google's egne!

  • Nye Android widgets, bla. Nyheder og vejr - noget bedre end HTC's med bla. 7-dages udsigt, mulighed for at "spole" igennem dagen og se hvordan temperatur og nedbør bliver senere. Nyheds delen er også ret godt alternativ til en almindelig RSS reader og man kan selv definere emner via stikord - f.eks. har jeg et "IT" faneblad.

  • Der er kommet ugenummer på i kalenderen, men desværre kun hvis man vælger uge-oversigten - mangler stadig i resten af kalender oversigterne - både i måneds oversigten og i HTC's kalender widget.

  • Places app - videreudvikling af Places Directory app (som stadig kan findes på Market) - til at søge steder i nærheden, f.eks. benzinstationer, restaturanter, pengeautomater m.m.

  • Mulighed for at deaktivere CB (WAP-Push) meddelelser - noget jeg er rigtig glad for, da jeg siden jeg fik flyttet mit mobilnummer til 3, var begyndt af få en hel del underlødige (seksuel karakter) WAP-Push meddelelser - noget som jeg senere har erfaret kan stamme fra tidligere deltagelse i SMS konkurrencer (så lad være med det!).

  • Mulighed for at skifte sprog på touch-keyboard, mens man bruger det (dedikeret sprog tast - før skulle man ind i indstillinger for at ændre).


Desværre er der en enkelt post på negativlisten, som jeg håber bliver lavet meget snart - browseren er blevet lidt for "laggy" når man scroller rundt - det er som om man skal flytte fingeren ½-1 cm, før siden begynder at scrolle - det er møg irriterende, når man har været vant til at siden flytter sig øjeblikkeligt - det betyder jo, at man skal flytte fingeren 2 cm, for at scrolle siden 1 cm og det betyder en hel del, når man sidder og læser en længere artikel på skærmen...

Jeg skriver nok mere på, når jeg kommer i tanke om det :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar