torsdag den 2. september 2010

Den evige ventetone på HTC Desire

Min HTC Desire er blevet lidt for glad for ventetoner (Duut - Duut) på det sidste - så meget at den gerne vil fortsætte med at spille tonerne i røret også efter man har fået forbindelse til den man ringer til (altså henover samtalen) og sågar når man har lagt på!

Der er kun en ting der får den til at holde op, og det er desværre at slukke og tænde telefonen - det ved vi jo alle hvor lang tid det tager!

Jeg ved ikke om det er alle telefonnumre man ringer til, men i hvert fald min telefonsvarer hos 3 - den er stensikker næsten hver gang. Øv...

Har snakket med HTC hotline, der også har hørt om andre der har problemet.

Der skulle være to løsninger på problemet, den ene skulle være:

 • Menu > Indstillinger > Opkald > Viderestilling af opkald og slå alle viderestillinger fra

 • Genstart telefonen

 • Slå viderestillingerne til igen


Det virker så bare ikke på min telefon, for 3 understøtter ikke at man deaktiverer viderestillinger.

Løsning nr. 2: Nulstilling af telefonen!!! Arggh!!

Godt så - var der ikke noget med Backup til SD i telefonen? Nej da; for den funktion har Google pillet ud af Android i Froyo (2.2) firmwaren - den var der kun i Éclair (2.1) - i stedet har de lagt en funktion til backup af telefonen direkte til Google's server (smart!) - men altså kun for Google telefoner, ikke andre producenters (what???) - man fjerner en funktion som alle kan bruge og laver en som kun ens egne "showcase" telefoner kan bruge, det er da virkelig enormt gennemtænkt.
Bemærk at dette betyder, at næste firmware opdatering der ruller ud kommer til at nulstille din telefon - der bliver ikke backup af dine indstillinger og genindlæsning efter opdatering, som fra 2.1 til 2.2...

Nå - hvad gør en klog så - jo man kan jo forberede sig lidt:

 1. Sørg for at alle dine kontakter er Google kontakter (de skal ikke være Telefon kontakter eller SIM kort kontakter) - så bliver de automatisk synkroniseret med din Google account.

 2. Din kalender (hvis du bruger den) er automatisk synkroniseret (forsvinder ikke).

 3. Installer AppBrain - den husker for dig, hvilke apps du har installeret på din telefon, så du ikke skal skrive ned på papir og manuelt installere hvis du nulstiller. Den kan endda synkronisere apps mellem flere Android telefoner - det er smart!

 4. Installer SMS Backup & Restore - den kan gemme alle dine SMS'er på SD kortet, så kan du læse dem ind igen, når telefonen er nulstillet.


Tilbage er der så opsætning af email, wifi og dine 7 skærme (evt. flere, hvis du bruger Temaer) - dem kan man desværre ikke lave backup af, så det er forfra - men så får man også ryddet lidt op på telefonen...

11 kommentarer:

 1. Ja - så fandt jeg ud af, at AppBrain er noget crap - det virker IKKE som beskrevet, så jeg må selv finde mine apps igen - jeg skrev selvfølgelig IKKE ned, hvilke apps jeg havde installeret - det skulle AppBrain jo have holdt styr på for mig.

  Derimod virkede SMS Backup & Restore app perfekt, fik alle mine SMS'er ind igen, både modtagne og sendte og i samme trådform, som de lå i oprindeligt.

  Men fik jeg løst problemet med ventetonen? NEJ!! den opfører sig stadig lige åndsvagt, så den er røget i skuffen og SIM kort over i min "gamle" Hero - den er trods alt kommet til at fungere med 2.1 firmware.

  Lige nu har HTC og 3 gang i en mudderkastning, for ingen af dem vil indrømme at fejlen er hos dem og så længe det står på, kan min Desire ligge i skuffen...

  SvarSlet
 2. Hmm - surt for dig!

  http://www.mobildebat.dk/showthread.php?t=178906

  Kan ikke forstå det med AppBrain - har set flere fora hvor de bruger AppBrain ved en hardreset..

  SvarSlet
 3. Mærkeligt, det virkede bare slet ikke fra mig - fik det installeret, oprettet mig som bruger (login med Google konto) og synkroniserede - det så ud til at gå fint! Så jeg gik videre med at nulstille telefonen. Men da jeg havde installeret AppBrain igen, viste den ikke listen med de apps jeg havde før.

  Har kigget på min AppBrain konto via PC'en - loggede ind i dag og det er åbenbart ikke nok at oprette sig fra telefonen, man skal også vælge et brugernavn, når man logger på der (??).

  Men det lader til at den har oprettet to stk. HTC Desire app lister - en før jeg nulstillede og en efter - spørgsmålet er hvordan jeg fortæller AppBrain at det rent faktisk er den samme telefon?

  Det er ikke særligt intuitivt, men der må da være noget logik i det, et eller andet sted...

  SvarSlet
 4. Der er vist noget med at du kan markere alle de apps du har i den gamle desire - vælge funktionen "add to list" og vælge den ny tlf. Så burde du på tlf få en melding i app-brain på tlf om nye programmer der skal opdateres...

  SvarSlet
 5. Så kom der da lige en opdatering (firmware versionen 2.10.405.2), Fedt tænker man!!!
  Men NEJ, kun en fejlretning på nået crash og gmail konto.
  Vi er så glaadee for vores ventetone:)

  SvarSlet
 6. Ja - man kan jo sige at en crashet telefon måske er et større problem, men telefonen er stadig delvist ubrugelig, når man ikke kan ringe fra den (uden duuuuut duuuut lyde oven i samtalen)!

  Men mon ikke det er det næste de er i gang med at lave? Håber ikke at vi skal vente til næste Android version (2.5/3.0), før der kommer en firmware der retter det problem (ligesom man skulle med Hero)...

  /Thomas

  SvarSlet
 7. Ja, HTC er ved at lave en ny firmware, men de vil ikke ud med hvornår den kommer.

  Indtil da, kan du få tonen til at stoppe ved at tvinge programmet "Ringer op" til at standse - det starter automatisk igen og du skal bare taste din pinkode ind, så virker det hele igen (indtil næste gang du ringer til 3 Svar).

  Det er i hvert fald hurtigere end at slukke og tænde telefonen.

  /Thomas

  SvarSlet
 8. Er du blevet klogere vedr. den evige ventetider ? Min telefon er nemlig begyndt at gøre nøjagtig det samme. Det kommer kun når jeg ringer min 3 svar op.

  Mvh

  Anders.

  SvarSlet
 9. Hej
  min HTC Desire er også lidt for glad for ringe op tonen.
  Det er kun når jeg ringer til min 3 telefonsvarer og ved alle opkald efterfølgende medmindre jeg slukker den. MEN jeg tror jeg har en løsning - min HTC gør det ikke hvis jeg skriver 004531133333! Så jeg har konkluderet at det er voicemail opsætningen fra 3 som man sjovt nok ikke kan ændre på min desire, så det er manuelt opkald til voicemail.
  Hvis ovenstående ikke hjælper så prøv med headset så forsvinder ringetonen også på min.
  At factory reset hjalp ikke en pind andet end jeg fik ryddet op i apps.

  Held og Lykke med det.

  /alban

  SvarSlet
 10. Hej Alban,

  Se ovenfor - jeg skrev en kommentar til Anders indlæg, men af en eller anden årsag, kom den til at ligge før hans indlæg ;)

  Du behøver ikke at slukke/tænde telefonen - blot stoppe programmet "Ringer op", så forsvinder lyden (du skal dog skrive pinkode ind).

  Men jeg vil prøve det med at skrive 0045 foran telefonsvarer nummeret i stedet for +45, evt. lægge det ind på en anden speeddial tast.

  På min forsvinder lyden ikke i headset, men det er nok fordi jeg bruger bluetooth, der kommer lyden med over. Når jeg lægger på, flytter lyden sig over i højttaleren på telefonen - indtil jeg igen ringer op.

  Håber virkelig snart de får rettet fejlen, den er næsten utilgivelig og det skal jo helst ikke ende som med Hero - det er jo nogle fede telefoner de laver, men deres kvalitetssikring af firmware stinker... desværre...

  /Thomas

  SvarSlet
 11. Jeg vil også lige prøve det med 0045. Lyder som en fornuftig midlertidig løsning.
  Jeg har snakket med HTC for et par dage siden. Og der er absolut intet nyt med deres opdatering - andet end at de arbejder på det...fedt!
  Men de sagde at jeg skulle prøve at tage batteriet ud, og lade det være ude i en time. De ville dog ikke love at det ville virke. Jeg har ikke prøvet det endnu, men det skal selvfølgelig prøves.

  Så indtil videre må vi leve med det. Det er dog belastende at man ikke kan ringe sin svarer op uden at være ved at smadre sin eller dejlige telefon.:)

  Mvh

  Anders

  SvarSlet