fredag den 2. juli 2010

Unoder i trafikken...

Det lader til at der er gået sport i at droppe fornuften for rigtig mange trafikanter. De sidste par år synes jeg der er kommet en tendens til at folk uden videre bare kører ud fra sideveje, uanset om der er trafik på hovedvejen eller ej - tilmed ser det ud til at de mener de har al den tid i verden de skal bruge til at tøffe ud og dreje til venstre, fuldstændig upåvirket af at der nærmer sig en bil med 80 km/t, som i forvejen var tæt på.

Jeg har prøvet næsten at måtte lave en katastrofe opbremsning på en hovedvej, hvor jeg kørte 80 km/t, fordi en eller anden snegl mente at han liiige skulle ud - mener helt bestemt, at det ikke har været sådan altid, men det er desværre blevet sådan på det sidste.

Der er også mange der er begyndt at bruge cykelstier uden kantstene og nødspor langs hovedveje som svingbane, når de skal dreje til højre ind ad en vej, i stedet for - efter færdselsloven - at tage farten af og først dreje af vejen, når man er ud for sidevejen. Jeg har tit ventet på at komme fra en sidevej ud på en hovedvej, der er tæt befærdet (som f.eks. Frederikssundsvej) - det er ofte næsten umuligt (uden at gøre som ovenstående) - men det bliver ikke mindre vanskeligt af, at folk ikke sagtner farten, når de skal dreje ind at samme sidevej som jeg skal ud fra - de trækker bare ind til siden og lader den bagved kørende (der trækker lidt til venstre) fortsætte med samme fart.

Bevares - jeg kan da også selv slække på overholdelse af færdselsreglerne, en gang i mellem - f.eks. hvis jeg selv kører på en befærdet vej, kofanger mod kofanger og ser en enkelt bilist, der gerne vil ud fra en benzintank - så sætter jeg farten ned, så han/hun kan komme ud - hvorfor skal man ikke hjælpe andre til at komme videre, det tager 2 sekunder af min tid at lukke den bil ud, mens bilisten kan vente i evigheder hvis ikke jeg gør det , for til sidst at storme ud med fuld hjulspin, fordi tålmodigheden er løbet tør - men strengt taget er det jo en omgåelse af færdselsreglerne - han har jo ubetinget vigepligt...

Kunne godt ønske mig lidt mindre egoisme i trafikken, så ville alting være meget lettere...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar