onsdag den 11. november 2009

IPTV boks fra Smile Content #2

Det ser ud til at Smile Content godt ved at deres nuværende portal halter lidt - de er i gang med at lave en ny portal, som skulle være både hurtigere og nemmere at navigere i - men hvornår den bliver lanceret har jeg ingen idé om - bare det bliver snart!

Den seneste nyhedsopdatering om portalen er tilbage fra Oktober, så mon ikke det sker i denne måned?

[caption id="" align="aligncenter" width="300" caption="Ny Smile Content portal"]Ny Smile Content portal[/caption]

9 kommentarer:

 1. Ja, nu kom den nye portal så fra Smilecontent. Efter min mening er den endnu dårligere end før - er jeg den eneste der synes det??? For bare at nævne et par punkter: hvid skrift på fesen grøn baggrund er vanskelig at læse; Det kræver adskillige klik at få information on nuværende og kommende program, og er ikke altid mulig; oprettelse af favoritlister er mildest talt ubrugelig; "Info" knappen giver ingen information om programmet, kun titlen... Jeg kunne blive ved, men orker ikke. De har bare ikke leveret varen!

  SvarSlet
 2. Hej Hans-Henrik,

  Ja, den gik online i mandags - bortset fra nogle småfejl i starten (bla. manglede de nye DR kanaler!), så synes jeg den fungerer ganske godt, specielt når man tager i betragtning at den lige er blevet lanceret - det er mere end hvad man kan sige om YouSee's HD boks - den kan stadig ikke det de lover og er mere rodet i interfacet end Smile's nye tiltag.

  Faktisk synes jeg de er kommet meget hurtigt efter de småfejl der var, det er ikke tit man ser dette, så det er et cadeau til deres programmører.

  Jeg sendte faktisk en mail til dem i går, efter jeg havde leget lidt med portalen, for lige at give dem en tilbagemelding - der "angreb" jeg også den fesen grønne farve, som er lige lovlig fremtrædende og lyser godt op i stuen på min 52"(!).

  Jeg foreslog dem at have den som standard farve, men gøre det muligt at vælge mellem andre farveskemaer, f.eks. blå eller grå nuancer, der er lidt mere afdæmpede.

  Nu og næste kunne godt være lidt nemmere at komme ind i, men trods alt er det kun MENU > OK > OK, så er man inde og se kanal listen med nuværende og næste program, og man kan hurtigt bladre ned i de andre programmer.

  Alternativt kan man trykke på EPG knappen, så popper TV guiden op, så man kan bladre i den.

  Men du har ret i at det er vanskeligt at oprette favorit lister; fordelen skulle være, at man kan oprette flere forskellige profiler (med favoritliste tilknyttet), frem for kun at have en profil med 3 favoritlister. Der er dog en fejl i øjeblikket, der gør det svært at ændre navn på profilen; selv når man bruger skærmtastaturet (tryk på TEXT knappen), kan man ikke skrive et nyt navn eller slette "Profil 1" teksten med backspace (gul knap) - det virker simpelthen ikke. Har været heldig en enkelt gang, men generelt virker det ikke rigtigt endnu.

  En af de smarte ting i den gamle portal var, at favoritlisterne var synkroniseret mellem de TV bokse man har, jeg har endnu ikke fundet ud af om de forskellige profiler synkroniseres.

  Info knappen synes jeg nu fungerer det meste af tiden, enkelte udsendelser misser den. Til gengæld kan man læse hele beskrivelsen af programmet - noget man f.eks. ikke kan på YouSee's HD boks; der kan man kun læse de første 140 tegn (eller deromkring) og resten er bare skåret væk, midt i en sætning - møg irriterende...

  Den nye Smile portal er, synes jeg, langt mere tiltalende og tidssvarende end den gamle, som ærligt talt var både grim, ulogisk, langsom og fyldt med endnu flere irriterende fejl.

  Er enig i der er plads til forbedring, men det er altså ikke helt skidt (efter min mening) og de kan nok aldrig gøre alle tilfredse, uanset hvor meget de laver om.

  SvarSlet
 3. ...min remote har bare ikke en EPG knap!

  Når jeg trykker Info får jeg bare titlen på nuværende og kommende program, jeg kan ikke se nogen information om program indholdet. Er det det samme hos dig?

  SvarSlet
 4. Har du den "gamle" buttede remote? Jeg har den firkantede sorte til begge mine bokse - det kan måske være forklaringen.

  Der er faktisk også forskel på de to remotes jeg har selvom de ser ens ud - den ene har plastik bagside og soft knapper, den anden har gummi bagside og microswitch knapper (lidt som at trykke på en mobil telefon tast) - den ene kan ikke kodes ordentligt til mit TV i stuen (uden at bruge learn funktion) - den anden kan godt.

  Så jeg tror de skifter fjernbetjeningerne løbende, når de finder en nyere der fungerer bedre...

  SvarSlet
 5. Ja, jeg har den gamle remote. Sig mig lige: i dit første svar skriver du at du kan se hele program beskrivelsen (mere end 140 tegn). Jeg kan stort set kun se overskriften - i den gamle portal kunne jeg læse flere siders beskrivelse - er det anderledes på din boks?

  SvarSlet
 6. Mystisk - netop i den gamle portal kunne jeg kun læse noget af beskrivelsen, ligesom det var tilfældet med min YouSee boks.

  Jeg trykker på INFO knappen og kan bladre i beskrivelsen med op/ned knapperne - f.eks. lige nu på "San Antonio" på DR HD virker det fint...

  SvarSlet
 7. Mit eneste problem er at fjernbetjeningen ikke fungerer i 2 min. efter fuld opstart. Tidligere fungerede den med det samme. Jeg slukker alle mine bokse om natten og midt på dagen.
  Jeg synes ikke programoversigten er lige så god og lang som den hele uge jeg kunne se frem med digital tv. Til gengæld virker teksttv glimerende og der er jo en masse sportskanaler og børnekanaler. Så der er kamp om HD-boksene. Jeg har favoritkanaler på den ene , den samlede oversigt på den anden og overvejer andre favoritkanaler på den tredie. Harddisk boksene fungere godt, desværre blev alle optagelserne slettet og kan ikke hentes frem efter deres opgradierning af portalen. Ellers godt tilfreds med programudvalget, selvom vi snart har set de samme udsendelser og tegnefilm om og om igen.

  SvarSlet
 8. Hej Bo,

  Jeg har desværre haft nogle kedelige oplevelser med TV billedet der frøs og hakkede, i en periode (halvt døgn) kunne jeg slet ikke få gang i TV boksene (timeout på portalen) - andre gange skulle jeg slukke boksene helt og starte op igen.

  Som du selv nævner, går der så et stykke tid fra man har startet boksene op, til man kan styre dem med fjernbetjeningen - den viser et ikon med tre prikker øverst til venstre i billedet, indtil den er klar.

  Heldigvis tabte jeg ikke mine gamle optagelser efter opgradering af portalen - skulle bare bruge funktionen til at søge efter optagelser (findes i "Optagelser" menuen).

  En ting der dog irriterer mig voldsomt ved den nye portal er, at listen med optagelser viser den ældste optagelse øverst og man skal bladre bladre bladre bladre (....) neeed i bunden, for at finde den nyeste optagelse, der som regel er den der er størst chance for at man vil se.

  Det kunne være smart, hvis de lavede mulighed for at brugeren kan vælge rækkefølge i listen, f.eks. kronologisk med ældste eller nyeste optagelser først, eller alfabetisk? Når nu boksen er så langsom, så er det meget belastende at skulle bladre sådan, for at finde det man vil se...

  SvarSlet
 9. Kan kun give Hans-Henrik siger:
  9. december 2009 kl. 20:23 ret i alt det han siger, plus en hel del flere fejl og mangler ved Smile content + at den er s... langsom, det har de heller ikke fået rettet op på.

  Jeg må sige, jeg er blevet aldeles skuffet over, at nogen som kalder sig selv professionelle, kan lave sådant noget makværk. Hvor enhver grafiker ved, at de farve sammensætning ikke virker, og da slet ikke på tv. Smile content er så langsom i dens indhold, at det ikke er værd og bruge, man burde faktisk betales for det.

  Er ved at overveje, og opsige det.

  SvarSlet