onsdag den 28. oktober 2009

Ny tilkørsel til informationsmotorvejen!

Min fiber er endelig blevet færdig installeret og er blevet aktiveret i dag. Valget faldt på en 48/48 Mbit forbindelse fra Smile Content. En hurtig test afslører at de indtil videre leverer varen!

[caption id="attachment_252" align="alignnone" width="471" caption="TDC hastighedstest af fiber"]TDC hastighedstest af fiber[/caption]

Nu venter jeg så bare at de også "leverer" min TV boks, den er nemlig i restordre pga. stor efterspørgsel ;)

Hvis alt går vel med test af den nye internet forbindelse, regner jeg med at flytte min router (og dermed serveren) over på fiberen i løbet af weekenden, så regn med at min blog kan være lidt svær at komme ind på, indtil DNS m.m. er på plads...

3 kommentarer:

 1. Hejsa. Jeg overvejer også at bestille Internet hos Smile Content, men det er vigtigt for mig, at de ikke har blokeret eller throttled nogle porte, så jeg kan køre en hjemmeserver. Kan du be- eller afkræfte dette?

  SvarSlet
 2. Hej Troels!

  Nej, der er hverken blokeret porte eller generel båndbredde begrænsning hos Smile - det var nemlig også mine vigtigste kriterier, da jeg ledte efter en ny udbyder, da jeg netop selv har min egen server kørende - i øvrigt den som denne blog kører på.

  Men som regel er det ikke det store problem med port blokering, udbyderne plejer kun at blokere for port 25, så med mindre det er meget vigtigt at kunne køre sin egen mailserver, så er det ikke det store problem.

  Har for sjov prøvet at overføre en 600 MB stor fil til en jeg kender, der har 50 Mbit forbindelse - den røg afsted med 6-7 MB/s via HTTP download (under 2 minutter for overførsel), så der kan man ikke klage!

  Jeg er dog lidt i tvivl om de båndbredde begrænser torrent trafik, for jeg har en del torrent seeds, hvor jeg simpelthen ikke forstår der ikke kommer fart på (de ligger og roder nede omkring 8-12 KB/s) - der burde jo være basis for meget mere, med 60 Mbit upload.

  Det er kun lovlige filer jeg uploader, via deltagelse i torrent udbredelse af Ubuntu OS (via deres hjemmeside), så det vil irritere mig lidt hvis dette er tilfældet - men omvendt - der er jo tale om en "privat" internet forbindelse, ikke en professionel til firmaer, så der er vel også grænser for hvad man kan bruge den til. Men altid noget at man kan få en fast IP adresse, det gør jo alt meget lettere, når man har sin egen server og domæne.

  /Thomas

  SvarSlet
 3. [...] Oktober måned 2009 fik jeg så fiber lagt ind i huset (Ny tilkørsel til informationsmotorvejen) – en investering der kostede nogle penge, men som jeg betragtede som en investering i [...]

  SvarSlet