torsdag den 22. oktober 2009

Hvad en PS3 også kan bruges til...

Har i dag fået min PS3 tilbage fra reparation - det skulle have taget en måned, men alligevel tog det kun ca. en uge og i dag modtog jeg en helt ny! sender en venlig tanke til Sony :)

Da jeg var ved at sætte den nye op, faldt jeg over en funktion til at rippe CD'er med og lægge dem ind på harddisken.

Det er der jo selvfølgelig ikke noget nyt i, det kan jeg jo allerede med en af mine bærbare, inklusiv hente data ned fra CDDB/Gracenote - der er bare det, at jeg ikke har optisk drev i nogen af dem! Så jeg er nødt til at fedte rundt med en ekstern DVD brænder med tilhørende strømforsyning og ditto strømforsyning til den bærbare, så den ikke går død efter X antal CD'er.

Det bliver hurtigt noget rod på sofabordet, når man sidder og ser TV mens man ripper sin CD samling og snubler i en ledning på vej over efter en kop kaffe og ledningen vælter CD stakken på gulvet, så man ikke kan finde hoved eller hale i de CD'er man har rippet og dem man mangler (det har jeg nemlig prøvet!).

Ind fra højre kommer PS3'en, der kan indstilles til præcis det format (AAC, MP3 eller ATRAC) og bitrate (op til 320 kbit for AAC/MP3 og 356 kbit for ATRAC) man ønsker, automatisk indlæser kunstner, albumnavn og titel fra internettet og lægger numrene ned i undermapper for hvert album.

Det vil sige at jeg uden at stille en masse isenkram op, bare kan sætte min PS3 i gang med at rippe CD'er og ellers bare fodre den en ny en gang i mellem. Når jeg så er færdig med dagens bunke CD'er, sætter jeg bare en ekstern harddisk til og kopierer hele dynen derud - lige til at lægge ind på min medieserver!

Nu mangler jeg så bare muligheden for selv at definere hvordan numrene lægges ned på harddisken - jeg har nemlig mine opdelt i undermapper for hver kunstner, herunder mapper for hvert album og numrene navngives med "<tracknumber> - <tracktitle>" - men det er småting, jeg sagtens kan leve med.

Den er tilmed virkelig hurtig til at rippe CD'en - eksempelvis tog det under 4 minutter at rippe Depeche Mode's "Music for the Masses", det er i gennemsnit kun 16 sekunder pr. nummer!

Til sammenligning tog det typisk ca. 15 minutter at rippe en CD på min Dell X300 (Centrino M 1.4 GHz) med USB brænder tilsluttet...

12 kommentarer:

 1. Hmm - gamelt indlæg, men spændende alligevel. Fundet nogen løsning på navngivning af track?
  Skal nemlig til at hive al min musik over - og skal lige have fundet guldet.

  Har opdaget at min pc med Ubuntu 10.04 har et ekstremt langsomt CD/DVD drev - ved ikke hvad der sker - så jeg overvejer at bruger PS3 i stedet...

  SvarSlet
 2. Hej Simon,

  Det meste af arbejdet gør PS3'en for dig - den henter album og track data fra CDDB/Gracenote og navngiver de enkelte tracks. Den opretter en mappe for hvert album, og herunder lægger den de enkelte tracks - det du selv skal gøre er så at lave mapper til de enkelte kunstnere og samle deres albums under deres mapper.

  Jeg plejer så at tilføje tracknummer i starten af et track - f.eks. bliver stien så \Mew\Frengers\01 - Snow Brigade.mp3 (for et nummer med Mew - det med fed skrift er så det du selv skal tilføje).

  Så går jeg f.eks. ud på nettet og henter album art og bruger programmet EasyTag (kan findes i Ubuntu Softwarecenter) til at indsætte album art i MP3 filerne (gider ikke separate albumart filer) og rette de tags som jeg synes ser forkert ud (tit mangler f.eks. udgivelsesdato, tracknummer) - det er ikke PS3'ens skyld, det havde ikke været bedre hvis du brugte en CD ripper på din PC - folk er generelt ikke særligt opmærksomme på den slags detaljer, når de indberetter trackdata til CDDB - normalt er det ligegyldigt, men når man gerne vil have et korrekt musik bibliotek, hvor søgning fungerer som det skal, så skal de være i orden (synes jeg).

  Man kan så diskutere, om det er ligemeget at oprette undermapper m.m. men jeg synes det gør det lettere, når man skal finde musikken manuelt - f.eks. når man skal kopiere musik ud til bilen/mobilen/iPod...

  /Thomas

  SvarSlet
 3. Nice - prøver lige EasyTag ;-)

  Har netop bestilt en iPod - så jeg er lidt spændt på kombinationen mellem Ubuntu, PS3 og iPod'en.
  Springet til at køre alle PCer på Ubuntu skal man lige vænne sig til ;-)

  SvarSlet
 4. Hvis du vil lege med musik synkronisering til din iPod i Ubuntu, så prøv at starte med Banshee eller gtkPod - iPod funktionen i Rhythmbox virker ikke - i hvert fald ikke med min - relativt gamle - iPod Shuffle (den hvide USB pen type med 512 MB).

  /Thomas

  SvarSlet
 5. PS. Den Banshee version du kan installere fra Ubuntu Softwarecenter er ret gammel (1.6x) - den nye version er 1.8 og skulle være en del federe...

  For at få den, skal du tilføje en PPA til dit software repository - det gør du enten i System -> Administrator -> Softwarekilder -> fanen Anden software - tryk Tilføj) -> Skiv "ppa:banshee-team/ppa" ind.

  Eller denne linje i shell:
  sudo add-apt-repository ppa:banshee-team/ppa

  Installer herefter Banshee via Softwarecenter og kør Opdateringshåndtering, så bliver den nye version lagt ind...

  /Thomas

  SvarSlet
 6. ;-) Done.. nu venter jeg bare på posten.. ;-)

  SvarSlet
 7. Hmmm - megafail.. Prøvede begge løsninger + Rhythmbox men de syncer min musik uden for musikmappen i iPoden.
  Efter en del søgen på google gav jeg op - og åbnede konens pc med XP og iTunes.. Det funger i hvert fald... :-s

  SvarSlet
 8. Haha - det er også den konklusion jeg kom frem til :( Det er min kone der bruger min iPod Shuffle, når hun løber - problemet er bare at hendes netbook (Acer Aspire One) bare ikke kan trække iTunes og slet ikke når hele musik biblioteket ligger på et share på min server, som tilgås med trådløst netværk!

  Det tager over 30 minutter at åbne iTunes, fordi det insisterer på at opdatere ting og sager, som i bund og grund er ligegyldige for det hun skal; kopiere ny musik over på en MP3 afspiller...

  Men det ender nu nok med at hun kommer til at bruge sin HTC Wildfire som musik afspiller i stedet - så skal hun da ikke både have iPod og mobil med på løbeturen ;)

  SvarSlet
 9. Hehe - det svar havde jeg ikke lige forventet ;-)

  Men fortæl konen at det også er sjovere med musik + endomondo samlet i 1 ;-)

  SvarSlet
 10. Jeg tør næsten ikke fortælle hende om Endomondo - gav hende et dyrt pulsur sidste jul, som hun ikke helt er kommet i gang med at bruge endnu, det skulle jo helst ikke ende i skuffen permanent ;)

  Men måske begge dele kan bruges samtidig?

  SvarSlet
 11. Garmin kører fint med Endomondo ;-)

  SvarSlet
 12. Nu er det ikke helt et Garmin - det er et Polar RS200, godt begynder ur, men absolut ikke avanceret...

  SvarSlet