onsdag den 1. juli 2009

Ny harddisk til EEE Box server bestilt

De 80 GB min EEE Box var født med rækker ikke til meget, når man både skal have hele sin musiksamling, alle digital billeder og en LAMP server kørende.

Jeg har kæmpet en indre kamp med mig selv, om jeg skulle opgradere den interne harddisk (og dermed bevare det lave strømforbrug) eller købe en ekstern boks og smide en 3.5" disk i.

Sidstnævnte er der bedre økonomi i, da man kan få ca. dobbelt så meget plads for samme pris.

Jeg kiggede først på en ICY Box fra RaidSonic: http://www.raidsonic.de/en/pages/products/external_cases.php?we_objectID=5236).

I den ville jeg så sætte en Samsung Spinpoint EcoGreen eller en WD Green (begge på 1 TB) og så have plads til senere udvidelse med en mere.

Men det endte (selvfølgelig) til sidst med at min grønne samvittighed vandt - jeg har valgt en Western Digital Scorpio Blue WD5000BEVT 2.5" disk på 500 GB til intern montering.

Argumentet er selvfølgelig at den bruger under halvdelen i strøm, set i forhold til 3.5" diskene.
Scorpio Blue 2.5" bruger 2.5 watt under belastning, hvor de to 3.5" diske bruger hhv. 5.7 og 6.8 watt (i øvrigt ikke meget for en 3.5" disk!)

Andre gode argumenter er, at den også er både støjsvag og specielt udviklet til at afgive meget lidt varme - ikke dårlige egenskaber til en hjemmeserver, der som regel har nogle dårlige arbejdsbetingelser, set i forhold til en server i et afkølet serverrum.

Harddisken er bestilt og skulle gerne dukke op i min Døgnboks postkasse i morgen.

Jeg har endnu ikke en fast strategi for, hvordan jeg får flyttet over, men jeg har for en sikkerheds skyld bestilt en 2.5" USB boks og vil forsøge med at klone indholdet over via "dd" (selvfølgelig bootet op fra en Ubuntu LiveCD).

Ellers har haft gode erfaringer med Partimage fra SystemRescueCD.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar