søndag den 19. oktober 2008

Mailserver nede efter opgradering

Jeg synes der har været påfaldende få indgående mails i min mailboks i den sidste uge - for ikke at sige slet ingen.

I dag besluttede jeg at kigge på det og fik sendt lidt testmails fra min hotmail til de forskellige konti/domæner jeg har - de kom alle retur med denne fejl:

"Command died with status 127: "/usr/bin/procmail-wrapper -o -a $DOMAIN -d$LOGNAME". Command output: sh: /usr/bin/procmail-wrapper: not found"

Det viser sig at jeg slet ikke har en "procmail-wrapper" executeable i mit /bin directory - enten var konfigurationsfilen til postfix (main.cf) blevet ændret, eller også er procmail-wrapper blevet fjernet i forbindelse med den upgrade jeg lavede i sidste uge. Havde efter opgraderingen checket om mine hjemmesider og blogs fungerede, men havde glemt alt om også at checke postfix!

Såvidt jeg er orienteret, skal man kun bruge procmail-wrapper, når man har noget spam/virusfilter installeret - og det har jeg ikke; jeg benytter McAfee via min Outlook til den slags, da min nuværende server generelt er for langsom, så jeg vil ikke have for mange processer kørende på den.

Løsningen på problemet blev, at jeg ændrede i main.cf, så der i stedet for henvisningen til "procmail-wrapper" blev henvist til "procmail".

Herefter fik jeg genstartet postfix med "postfix reload" og nu fungerer alting igen...

Lidt irriterende at man ikke kan være sikker på at kunne køre en opdatering af serveren, uden at risikere at få smadret sine opsætningsfiler. Havde også problemer med Webmin/Virtualmin efter opgraderingen, der skulle også pilles lidt, før det kom til at virke - ikke helt som før, men jeg kan leve med det - bare jeg kan administrere min server.

Glæder mig til at få en ny server med noget mere power (og mindre strømforbrug)...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar