torsdag den 9. oktober 2008

Indtryk af Sony Ericsson C902 kameramobil

Jeg har nu haft denne telefon i lidt over 3 måneder og jeg er overvejende positivt stemt; lækkert design og man har en følelse af kram og kvalitet, når man holder den i hånden - lidt ligesom en Sony PSP (i hvert fald den gamle model - den nye er lidt for plastik agtig). Skærmen er rigtig nem at læse, billedkvaliteten er god og menuerne fungerer fint og er nemme at finde rundt i. Lyden på samtaler er også rigtig god og især højttaleren er rigtig god, hvis man skal høre lidt MP3 musik, uden at have ørepropper i.

Har ellers altid sværget til Nokia mobiler, men jeg synes de er faldet for meget af på den på det sidste; der er meget lidt "lir" på bruger interfacet - direkte kedeligt er det. Sony Ericsson er mere op på beatet med lækre animationer og detaljer, uden at blive kiksede og pinlige - som f.eks. de tidlige Samsung mobiler.

Man kan så diskutere, om man kan lide den måde ordbogen fungerer på - efter min mening er det en tilvænningssag. En ting jeg dog har svært ved at vænne mig til, er at mellemrum sidder på "#" tasten, og ikke "0" som på Nokia; det gør det besværligt at skrive SMS'er med en hånd - man skal have den anden hånd til at støtte telefonen - lidt ligesom K700i.

Når vi nu er henne ved tastaturet, så er og bliver en C902 aldrig en god telefon at skrive SMS på. Tasterne er alt for træge - jeg havde håbet at de bare skulle "slides til", men det lader til at de bliver ved med at være hårde at trykke på.

Fair nok - jeg skriver alligevel ikke mange SMS'er mere - hvor det for 10 år siden godt kunne blive til ca. 60 om dagen, er det nok snarere 3 om ugen eller mindre. Så tastaturet bliver altså ikke slidt til, men omvendt er det også ligemeget ;o)

Næste negative detalje, er at de har valgt at sætte volumenknappen nederst på højre side af mobilen; kan godt forstå det har noget med slide mekanismen til kameraet at gøre og det er praktisk at have dem der, når der skal zoomes i kameratilstand - men det gør det noget besværligt at ændre lydstyrke under en samtale; igen skal man have den anden hånd til hjælp for at støtte telefonen. Jeg har mere end en gang været tæt på at tabe telefonen, fordi jeg prøvede at skrue op med den hånd jeg holdt den op til øret med!!

Web browseren fra NetFront er også lidt et program som man enten elsker eller hader. Jeg indrømmer gerne, at det første jeg gjorde efter at have fået telefonen i hånden, var at installere Opera Mini 4.1 ;o) NetFront browseren er simpelthen for langsom til mit temperament - føler næsten man sidder med en gammel 9600 kbit mobil data forbindelse, når man skal ind på en hjemmeside - nogle gange ser det ud til at den er gået i stå. Og ja, jeg har opdateret firmware et par gange eller tre, siden jeg fik telefonen. Iøvrigt ærgerligt, at man nu skal tage backup af telefonen, før man opgraderer. Det skulle man ikke med min K700i, den huskede alle instillinger, kalender osv.

Positivt er så batteritiden - med mit behov, kan jeg sagtens klare en hel uge, selvom jeg browser hjemmesider og taler i den.

Der er både for og imod, men jeg tror alligevel den må tage prisen som den bedste allround mobil, jeg har haft (og jeg har haft mange mobiler). Ved siden af har jeg så man trofaste uopslidelige Nokia 6230i - den nægter at dø, men godt det samme - det er den eneste der passer i min håndfri-installation i bilen. Så der sidder mit firma SIM kort i...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar