fredag den 11. maj 2012

Remmina RDP problemer i Ubuntu 12.04

Efter opdatering til Ubuntu 12.04 har jeg haft problemer med clipboard udveksling i Remmina, så jeg har ikke kunnet copy/paste mellem RDP session og lokale programmer (f.eks. gedit el. browser) og andre RDP sessioner.

Det har mildest talt været "trælst", da jeg jo på arbejdet kører Ubuntu på min desktop og har minimum en RDP session kørende, hvor jeg har adgang til alle nødvendige Windows programmer (primært Outlook og MS Office).

Når copy/paste ikke fungerer, kan jeg f.eks. ikke kopiere en url jeg har fået i en mail til min lokale browser, men er nødt til enten at åbne den IE browseren på remote serveren eller videresende emailen til min Gmail, som jeg så åbner i en lokal browser for at få linket.

Et andet problem jeg har fået, er at jeg ikke kan forbinde til visse servere, primært af ældre version (f.eks. Windows 2000 server) - den smider simpelthen forbindelsen efter login.

Jeg kan være heldig at oprette forbindelse til enkelte Win2K servere, men fælles for dem alle er at de kører med mærkelige 8 bit farver - den blå farve er simpelthen Ubuntu 6.04 brun! og dette uanset hvad jeg sætter farvedybden på...

Problemet med farverne har jeg ikke fundet en løsning på endnu - jeg gætter på at den lokale RDP service på de ældre servere er for gammel og ikke udveksler de rigtige parametre med RDP klienten.

Løsningen


Men jeg har fundet løsningen på copy/paste problemet, som jo egentlig er det største: En af udviklerne på Remmina har lagt en PPA ud, så man kan installere den seneste version af Remmina, hvor problemet er fixet - den kan hentes her:

https://launchpad.net/~dupondje/+archive/ppa


Hvis man vil læse lidt om fejlen, kan den også findes på bugs.launchpad.net:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/remmina/+bug/937522


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar