tirsdag den 12. juni 2012

Mobilselskabet 3 udhuler deres abonnementer

Det går åbenbart ikke så godt hos mobilselskabet 3, der over det sidste halve år gentagne gange har udhulet værdien af deres abonnements-pakker.

Det første skridt var at skrue ned for datamængden, så der i nytegnede abonnementer nu kun er 2 GB data inkluderet.Det nyeste påhit er så, at de "ensretter 70-numre og service-numre" - dette betyder i praksis, at hvis du ringer til et 70 nummer - f.eks. dit forsikrings selskab eller support/hotline numre hos diverse producenter, hvor du typisk er i ventekø - vil du blive afregnet særskilt for de minutter samtalen har varet, du vil ikke bruge af de minutter, som er inkluderet i dit abonnement!

For mit vedkommende betyder det en stor forskel, da jeg næsten aldrig ringer fra min mobil, jeg bruger til gengæld meget data til sociale netværk, Google Maps og diverse andre apps på mobilen.

Hvis jeg ringer, er det enten til familie (hvoraf mange har 3 og derfor "gratis") eller et eller andet selskab/support nummer - i går ringede jeg f.eks. til mit forsikringsselskab på vej hjem i bilen og her ventede jeg 19 minutter på at komme igennem...

Jeg har været vedholdende som kunde hos 3 og har anbefalet dem til højre og venstre - også selvom de har haft et par nedbrud eller 3-4, men grænsen er nået ved deres 70-numre "ensretning" - det vil jeg simpelthen ikke finde mig i!

Jeg synes jeg betaler rigeligt for et abonnement med data og minutter og forventer selvfølgelig at kunne bruge minutterne frit og først betale minuttakst, når disse er opbrugt.

Jeg er skuffet over at de devaluerer deres mobil pakker på den måde (skruer ned for datamængden og udhuler minutpakken) og det tror jeg der vil være mange kunder der bliver, når det går op for dem - sjovt nok er der nemlig ingen medier der har skrevet om denne måneskins-manøvre, men det skal nok ændre sig...

Eksternt link: 3 ensretter 70- og Servicenumre

12 kommentarer:

 1. Hmm - kan ikke forstå du er så glad for 3. Jeg kæmper enormt meget med deres datanetværk. Særligt når jeg kører bil - så roamer den hele tiden, kan ikke finde netværk hvortil man skal gensøge netværk i området - og så forfra igen...
  Nææ jeg tror jeg går tilbage til Telmore...

  SvarSlet
 2. Jeg er heller ikke 100% glad for dem - f.eks. er jeg træt af at jeg for 4-5. år i træk ingen data dækning har i Aars (hvor mine svigerforældre bor) og ustabil data hvor jeg selv bor.

  Det er ikke det store problem hjemme, da jeg alligevel bruger Wifi, det samme gør jeg på arbejdet, men det er bare et irritationsmoment at der trods alt er gået så lang tid og der stadig intet er sket på dækningen hvor jeg opholder mig.

  Problemet er bare, at alle de "små" selskaber (Uno tel, Onfone, Oister osv.) godt nok har billige abonnementer og benytter TDC's netværk (marginalt bedre dækning), men til gengæld har en klemme på båndbredden (4 Mbit download, 384 Kbit upload) og derfor er ubrugelige for mig - stabil men dårlig båndbredde er mindst lige så dårligt som ustabil men god båndbredde.

  Har lige skruet ned for mit 3 abonnement fra 3Max (399/md) til 3Basis (149/md) - jeg er kun gået ned fra 10 til 5 GB data, ellers får jeg det samme jeg havde før - TDC skal have 299 for at levere det samme (+2 timers ekstra tale) - men TDC takserer åbenbart også 70 numre særskilt, de har bare ikke reklameret med det.

  Jeg synes bare det harmonerer dårligt, at diverse mobil selskaber inkluderer minutter i deres abonnementspakker og man ikke kan bruge dem, hvis man ringer til bestemte numre - jeg kan godt forstå at overtakserede 90 numre er dømt ude, men 70 numre koster jo normalt det samme at ringe til som alm. fastnet numre og det er som regel de numre hvor man oftest står i ventekø.

  Det giver jo ingen værdi for folk at inkludere en masse minutter, som man ikke kan tale op specielt hvis der er restriktioner på hvad man kan bruge dem til - så hellere et abonnement uden minutter og 5-10 GB data, så kan man selv styre sit minut-forbrug...

  SvarSlet
 3. Telmore: 10 timers pakken: 10 timers taletid (sekundtakseret), 5 GB data - op til 4 Mbit hastighed, Ubegrænset sms og mms. Betales pr. måned. 199 kr.

  SvarSlet
 4. Spørgsmålet er bare: Har de bedre dækning (hvor jeg opholder mig) og takserer de også 70 numre særskilt?

  De må de kunne svare på deres chat, når den åbner :)

  SvarSlet
 5. Fin detalje, den kendte jeg ikke :-(

  SvarSlet
 6. Er meget skuffet over at 3 ændrer vilkårene, da de betyder at jeg nu igen må anskaffe fastnet telefon for at kunne ringe til 70-numre.

  Jeg har blot for at tjekke 3's påstand om at alle mobiloperatører kræver op for 70-numre besøgt onfone's hjemmeside, hvor der ikke umiddelbart står noget. Efter at have ringet til onfone salg, oplyser de at det koster 1 øre i sekundet.
  Sælgeren endte dog op med at snakke om at nogle 70 numre var inkluderet i den inkluderede tid, da de var gratis?.

  Ud over at jeg er irriteret over at jeg ikke har fået oplysningerne om abonnementsvilkårs ændringerne, hverken på mail, sms eller via regning. Så er jeg ærligt talt også forundret over at TDC kan fortsætte med sit monopol, ved at diktere priser for 70-numre, hvis jeg forstår 3's kundeservice rigtigt.

  Hele ideen med 70 numre er dybt godnat i forhold til moderne mobilabonnementer, Jeg betaler jo ikke fjerntakst for at ringe til en mobil i Jylland, derfor virker det hul i hovedet at jeg, for at tage hensyn til de faldende procenter af hustande med fastnet telefon, skal betale en afgift til TDC for at ringe med min mobil til 70-numre.
  (se evt. http://get.dav.itst.rackhosting.com/Publikationer/prispjecen/ppfeb00_tema/kap00.htm for at læse om 70-numre)

  Det sidste jeg så mangler at vide er om der er de samme begrænsninger på fastnet abonnementer til fast pris...

  Og et forslag til virksomhederne er at de opretter et mobil nummer i stedet for 70-nummer...

  SvarSlet
 7. Hej


  Fuldstændig enig!!

  Kunde hos 3 på 7.ende år.. Har allerede skrevet til dem at jeg opsiger mit abonnement lige så snart min binding er slut. 70-numre nummeret er usmageligt!

  Hilsen
  Mahmoud

  SvarSlet
 8. Hej Mahmoud,

  Fuldstændig enig - dog er jeg lidt af en fedtspiller, for jeg har beholdt mit 3 abonnement og i stedet kørt det ned på minimum (149/md) - indtil videre er det stadig billigere end TDC og jeg har hørt rigtig dårligt om TDC's dækning på det sidste.

  TDC skal have det dobbelte for samme abonnement, så er det trods alt billigere at blive hvor jeg er ;o)

  Men jeg synes stadig 3 skulle tænke en ekstra gang over deres "ensretning" - især overfor deres erhvervskunder...

  /Thomas

  SvarSlet
 9. Jeg har fået følgende svar, da jeg undrede mig over at de havde fundet på det:

  "3 har valgt som et af de sidste teleselskaber i Danmark at ensrette opkrævningen for de såkaldte servicenumre. Det betyder at 70/80/90 numre bliver takseret som service numre."

  En hurtig søgning viser at både Telenor, Telmore, CBB og Oister har 70-numre inkluderet i den fri tale, så jeg forstår ikke deres svar.

  Jeg kan til gengæld fortælle at prisstigningen står i et felt til højre på regningen - under en standardskrivelse om kundeservice. De fleste med fast abonnement nærstuderer nok ikke standardteksten på regningerne, så det er vist på kanten af det tilfredstillende.

  Spred budskabet, så ikke flere får den samme skøre idé, at man kan fjerne numre, hvor den "fri tale" gælder.

  /Peter

  Oister bruger forresten samme netværk og er en del af 3, så der er samme dækning - som regel til billigere priser.

  SvarSlet
 10. Hej Peter,

  Ja - det er da mystisk, at Oister ikke tager ekstra for 70 numre, når nu de er en del af Hi3g?

  Til gengæld har Oister ikke den samme hastighed på deres 3G forbindelser, der er "låg på" så man kun får ca. 10 Mbit download og 1 Mbit upload (3 har ingen begrænsning udover hvad din telefon kan yde). Som regel er hastigheden jo ret teoretisk, da det er sjældent jeg kommer op på meget mere end 5 Mbit på mit 3 abonnement.

  Oister har 1 GB data mere til samme pris, ellers samme antal timer - så 3 er presset så langt ned på deres hovedprodukt, at de ikke rigtig kan give billigere priser på Oister abonnementerne - for mig at se er der ikke rigtig noget marked for Oister længere - med mindre man gerne vil længere ned i pakkestørrelser, men så er der mange andre om budet (Onfone f.eks. - men de har en elendig hastighed - 2 Mbit down / 384 Kbit up!).

  /Thomas

  SvarSlet
 11. Jeg har lige skiftet til 3. Mest på grund af deres super hurtige net. ( hvilket jeg er glad for )
  Men!
  For det første aner de ikke en skid i Kundeservice, jeg måtte selv Google mig frem til mine svar. Og for det andet har man ikke fri tale, selvom de påstår det. Her hentyder jeg til service nummer 70.
  Og for det tredje, så sluger den mega meget data end mit forrige selskab telmore.

  Jeg fortryder mit valg af selskab. Og jeg fortryder at jeg ikke læste inde i dette forum inden at jeg skiftede. Nu er jeg desværre bundet i 6 måneder.

  Victor

  SvarSlet
 12. Hej Victor!

  Ja, det er lidt en kedelig glidebane 3 er på vej ud af, men det er vist desværre ikke de eneste der er begyndt på de julenumre.

  Jeg er begyndt at overveje Telia i stedet - har ellers altid joket lidt med deres kundeservice (eller manglende), men de har bedre dækning hvor jeg opholder mig, og jeg vil IKKE have TDC, hvis jeg på nogen måde kan undgå det.

  Men jeg skal lige have læst op på deres abonnements betingelser vedr. 70 numre - forhåbentlig er de mere fornuftige...

  /Thomas

  SvarSlet