tirsdag den 6. december 2011

God kaffe, punktum...

Ja - så kastede jeg håndklædet (forklædet?) i ringen - jeg elsker god kaffe, men jeg er bare ikke til langvarige procedurer, før jeg kan nyde den.

Har prøvet "rigtige" maskiner med selvmalede special-udvalgte bønner og perfekt stampning - god kaffe, ja, men et ugudeligt svineri med kaffegrums i vasken og udover køkkenbord og gulvet. Dertil en usandsynlig lang process man skal igennem, før man står med kaffe i koppen og forfra, når man skal have gang i den næste kop (ja, jeg drikker vel typisk 2-4 kopper kaffe i træk!).

[caption id="attachment_175" align="alignleft" width="180" caption="Krups Orchestro F889"][/caption]

[caption id="attachment_176" align="alignright" width="180" caption="Saeco Talea Ring"][/caption]

 

 

 

 

 

 

Fuldautomatiske maskiner med keramiske kaffekværne (har indtil nu haft en Krups Orchestro F889 og en Saeco Talea Ring) - meget mindre svineri i det daglige, når man skal lave kaffe. Til gengæld slipper man ikke for det, når man skal udføre ugentlig vedligehold som f.eks. at rense, skylle og smøre brygenhed (på Talea kan den tages ud) - når brygenheden er rengjort og skyllet skal den tørre før man sætter den på plads (!) = nul kaffe før næste dag. Tilsæt så langvarige rense og afkalkningsprogrammer, hvor man konstant skal tømme og flytte rundt på skåle under udløb og trykke på knapper (nej, den kan ikke passe sig selv) og et dyrt vandfilter som skal skiftes for hver 200 kopper kaffe

[caption id="attachment_954" align="alignright" width="197" caption="Nespresso Citiz C120"]Nespresso Citiz C120[/caption]


Men nu er det altså slut! har bevilget mig selv en Nespresso CitiZ & Milk C120 - nemt, hurtigt og fremragende resultat med minimal indsats - det tager 30 sekunder at lave en Cappucino eller latte - på min Talea Ring tager det 60 sekunder bare at lave kaffen og først derefter kan jeg lave mælkeskum (mens kaffen står og bliver kold).

Jeg har endnu ikke taget den i brug, da det er en julegave (til mig selv!), så den må jo en tur under træet, før den kommer på køkkenbordet, men har smagt kaffen hos noget familie (der har modellen uden mælkeskummer) og den er faktisk væsentlig bedre, end jeg kan opnå med min Talea.

Derudover er der nul vedligeholdelse - ikke noget med at skylle brygge enheden en gang om ugen, ikke noget med smøring med silikone, ikke noget med at skifte pakninger, ikke noget med rengøring og rensning.

Det eneste vedligehold der er tilbage, er afkalkning og her får man ganske praktisk en email, når det er ved at være tid.

Kapsler bestilles online og leveres 2 dage efter, på et selvvalgt sted og tidspunkt. Der er 24 timers telefon hotline, hvis der er problemer OG 5 års garanti på maskinen! Og kr. 400 cash back, når man registrerer maskinen - enten overført til webshop konto (hvor man køber kaffe kapsler) eller retur til bankkonto (maskine skal være købt inden 15/1-2012 og registreret senest 30/1-2012 - se info link).

Billigste sted jeg har fundet den er hos Komplett.dk (http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=618396) til kr. 1.395,- (vejl. normalpris 2.199) og med cash back koster maskinen alså 995!

Kald mig bare soft-barista, men i det mindste er jeg ikke gået på kompromis med smag eller features, kan stadig lave latte macchiato, cappuccino og ristretto - endda væsentlig bedre end før og på under den halve tid...

Eksterne links: Nespresso Citiz, Cash back promotion, Cash back info (PDF)

4 kommentarer:

 1. Jeg har selv en Nespresso... og er tildels glad for den. Den er rigtig nok et godt alternativ... Meenn jeg er nået til den erkendelse at det bare ikke er lige så godt som når man køber det på en latte på café: )
  / Louise

  SvarSlet
 2. Der er jeg enig - nu har jeg både haft en manuel "dampmaskine" og 2 fuldautomatiske maskiner - og nu min Nespresso - lige meget hvad, så kan jeg ikke få min latte til at smage som på Kong Kaffe :)

  Men når det er sagt, så er det resultat jeg opnår på Nespressoen det der kommer tættest på, endda uden at jeg skal trykke/dreje på knapper - på det punkt er jeg mere en nyder end en yder - jeg bliver aldrig hobby barista, det må jeg erkende...

  /Thomas

  SvarSlet
 3. Hej Thomas,

  Jeg har også selv en Nespresso maskine, og er meget glad for den, køber som regel mine kapsler i Butikken i Kbh, da mit arbejde tit får mig den vej forbi.

  Har også være igennem en SenSeo, og smagt de andre kapselmaskiner der findes, og er helt enig i at Nespresso kaffen er den bedste.

  Søger måske lidt inspiration til opskrifter, men har ikke rigtig fået undersøgt om der er nogle forums eller gode sider til os Nespresso elskere :-)

  Mvh. Peter

  SvarSlet
 4. Hej Peter,

  På Facebook eller Google+ kan jeg anbefale at følge Nespresso's sider, der kommer tit en spændende opskrift i deres opdatering.

  Desuden har de også en glimrende opskriftside: http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/DK/dk/search/all.html

  /Thomas

  SvarSlet