torsdag den 17. november 2011

FastTV bliver til TDC Fibernet

Der har været en del skriverier på nettet om TDC Home Trio skulle lanceres på fibernettet og at FastTV nedlægges, begge dele er - i hvert fald delvist - rigtige.

Da FastTV benytter samme router (TDC Homebox) og samme TV bokse som Home Trio (TDC TV) er det jo også nærliggende at man lægger IP-TV platformene sammen, i stedet for at have flere.

Når nu jeg ikke kan komme udenom TDC på min fiber, synes jeg også at jeg lige så godt kan få det "rigtige" produkt - på Home Trio har man f.eks. adgang til 100 Film, TDC Play, Web TV og Homedisk - først nævnte (100 Film) findes endda også i min TV portal på TV boksen, men den virker ikke.

For at få afklaret hvad der sker, hvordan og hvornår, satte jeg mig for at undersøge det lidt.

Jeg ringede først til TDC Internet, for de er jo trods alt moderselskabet - hvis der er nogen der skulle vide noget om det, så måtte det da være dem? Men nej! Hun havde ikke hørt noget om det og spurgte endda også nogle kolleger (der heller ikke vidste noget) - men synes nu godt jeg kunne spore en undertone, der afslørede at de nok var blevet orienteret, men havde fået besked på at holde det hemmeligt, indtil strategien var fastlagt.

Nå. Så ringer man da til FastTV - de måtte da vide lidt om hvordan deres fremtid ser ud?

Her fik jeg så kradset lidt hul, men det var stadig sparsomt med oplysninger de ville ud med, men jeg fik da svar på en pæn mængde spørgsmål:

 • Der sker ikke noget med FastTV inden årsskiftet.

 • I løbet af 2012 vil de integrere FastTV under TDC, herunder skifte navn til TDC Fibernet - så produktet under navnet "Home Trio" bliver ikke lanceret direkte på fiberen.

 • Mange af de features der i dag udbydes via Home Trio platformen, bla. kanal udbud på TV (herunder Viasat kanalerne), adgang til TDC Play, Web TV og muligvis Home Disk / PrivatAlarm vil indgå eller kunne tilkøbes.

 • IP telefoni (som pt. er et "gammelt" Dansk Bredbånd produkt) flyttes over til TDC og telefon udgange på Home Box vil fremover bliver benyttet (altså væk med den gamle Linksys PAP2T router).

 • Det er for tidligt at sige noget om priser, da platformen leveret over fiber er et andet produkt end Home Trio, der jo leveres over xDSL (med begrænset upload) og vil med sikkerhed ikke blive billigere, men sammenlignelige hastigheder vil have nogenlunde samme priser.


Ja - det var så det jeg fik ud af det - en gang i det nye år, henover sommeren skulle der ske noget - men pt. ingen melding om hvornår...

2 kommentarer:

 1. Hej

  Jeg har også snakke med TDC om deres HomeTrio. Det tog lang tid inden jeg fik fat i de rigtige personer. Man kan i dag godt købe HomeTrio til fibernet. Pt er der kun en pakke.
  Pakken indeholder :
  HomeTrio. (Modtager med Harddisk)
  TDC router.
  50/10 Mbit linie, og ikke bliver påvirke af TV-signalet.(Gå ikke ned i hastighed når man se TV).
  Pris skulle være 599,' incl fiberleje. Det er nok en prisstigning.
  Oprettelse 999,-
  Skal bestilles igennem TDC kundeservice Fibernet.
  Man skal selv opsige sit nuværende Abn. før man kan få det.

  /Flemming

  SvarSlet
 2. Hej Flemming,

  Som jeg ser det, er der pt. ingen grund til at tage forskud på migreringen og betale for oprettelsen - de nuværende FastTV kunder bliver jo alligevel migreret automatisk over til TDC Fibernet indenfor det næste kvartal - dette bliver jo gratis.

  Noget andet er, at de jo heller ikke er klar med symmetrisk forbindelse endnu, så jeg venter hellere, så de evt. når at blive klar - da jeg skiftede fra Waoo gik jeg ned fra 60/60 Mbit til 50/50 Mbit - ikke på vilkår om jeg nu vil acceptere endnu en nedgang til 50/10 Mbit - den høje upload var jo netop en af hoved årsagerne til at jeg fik fiber til at starte med, så skulle da pokker acceptere en upload der kun er svagt bedre end en ADSL...

  /Thomas

  SvarSlet