mandag den 20. december 2010

Det var det fiber eventyr - del 2

Det lader desværre til at blive værre endnu, med hensyn til tvangsomlægningen af min fiber - jeg vil ikke fremover kunne få en fast IP adresse tildelt!

Om det er omlægningen af infrastrukturen eller det at jeg flyttes til FastTV der er årsagen ved jeg ikke - men udfaldet bliver desværre, at jeg får mere end svært ved at hoste min blog på min egen server, for hvordan skal jeg kunne sætte pegninger op i DNS'en på mine domæner, hvis IP adressen konstant ændrer sig?

Ja - jeg ved godt der er noget der hedder DynDNS, men jeg synes det er noget skrald at bruge, for det kræver at jeg har en service kørende på serveren til at opdatere IP adressen i DNS, hver gang den ændrer sig - dette tager så X antal timer, før det bliver replikeret rundt - resultat: mit site er nede, indtil alle udbydere har modtaget den nye adresse på deres lokale DNS service!

Jeg er ubeskriveligt negativ over dette og det ender nok også med, at jeg indgiver en klage hos teleankenævnet - den slags må bare ikke få lov at ske fremover...

2 kommentarer:

  1. "Ja – jeg ved godt der er noget der hedder DynDNS, men jeg synes det er noget skrald at bruge, for det kræver at jeg har en service kørende på serveren til at opdatere IP adressen i DNS, hver gang den ændrer sig – dette tager så X antal timer, før det bliver replikeret rundt"

    Nej, det virker med det samme, for dit request bliver sendt til dyndns' DNS server og ikke behandlet lokalt - det er i hvert fald min erfaring med det. Virker fint.

    SvarSlet
  2. OK - det kan jo være det virker bedre end sidst jeg eksperimenterede med det, jeg blev bare pænt sur på det, dengang jeg havde et site kørende på en Freecom FSG-3 - servicen til at opdatere DynDNS med var notorisk ustabil og jeg var træt af mit site var nede pga. dette, derfor har jeg droppet brugen af det og betaler hellere lidt ekstra for at have en fast IP, det er en del nemmere og jeg gad bare ikke til at rode med det igen...

    SvarSlet