tirsdag den 21. december 2010

BREAKING NEWS: Waoo (Smile) kunder kan blive hos Waoo!

Hvis du, som jeg, har tegnet fiber abonnement hos Smile Content (som nu er en del af Waoo!), så har du også fået et brev fra Waoo! om, at du i det nye år bliver flyttet til FastTV, fordi de har købt deres kunder på TDC Fibernet (det tidligere DONG Fibernet).

Hvis du har fulgt med her på bloggen, så ved du sikkert at jeg har kæmpet en indædt kamp, med hensyn til fremtiden for min fiber forbindelse, for jeg er IKKE interesseret i at flytte til en anden indholds udbyder - jeg har det fint hvor jeg er...

Men kampen er ovre: Du behøver ikke at flytte!

Det eneste du skal gøre er, at ringe til Waoo! og sige at du gerne vil skifte til Waoo! - forvirret?!!

Det var jeg også, indtil jeg fik sagens sammenhæng:

TDC Fibernet introducerede nogle urimelige afregnings regler for den del af Waoo!'s kunder, der i sin tid tegnede abonnement hos Smile Content.

Derefter tilbød FastTV (= YouSee = TDC) at købe disse kunder af Waoo! - de skulle så bare sende et brev ud med varsel om at kunderne bliver flyttet, men undlade at skrive noget om at der var andre muligheder! De måtte ikke engang kontakte deres kunder og give dem tilbudet om at blive (=flytte).
Du skal som kunde SELV henvende dig til Waoo!, så må de godt tilbyde at flytte dig - du kan med andre ord stadig have Waoo! som indholds leverandør, selvom du er på TDC's fibernet!!

Hvis denne studehandel / lokumsaftale ikke stinker langt væk, så ved jeg ikke hvad - mage til fusk og luskebukseri...

I øvrigt stiger udgifterne til fiberlejen i det nye år, så alle abonnementer får et lille hak op ad...

Til gengæld har IT & Telestyrelsen underkendt TDC's udmelding om at man som aftager kun kan have en indholds leverandør - det må de ikke! Så du kan alligevel godt have en udbyder til internet/telefoni og en anden til f.eks. TV.

Desværre er det for sent for flere indholds leverandører (bla. Telenor) der valgte at kaste håndklædet og trække stikket efter TDC's udmelding, som nu alligevel ikke ser ud til at blive gennemført.

Men TDC har stadig ikke pillet deres propaganda hjemmeside ned (TDC Fibernet - Kun 1. leverandør ) - så hvis ikke man ved bedre hopper man jo på den limpind...

12 kommentarer:

 1. Takker - synes det var for vigtigt til ikke at dele med andre i lignende situation.

  Har vist efterhånden fået mit eget lille "Wikileaks" site kørende her ;o) haha...

  SvarSlet
 2. Fantastisk! Hvor er det godt at du har skrevet dette... Nu har jeg ringet til Waoo og skiftet til Waoo...

  SvarSlet
 3. Hejsa, vi er FastTV kunder og har også fået at vide at vi mister vores faste IP adresse - hvilket er en ufattelig beslutning og pisseirriterende.
  Har du en ide til hva skal gøre (desværre deler vi adressen med en der rent faktisk benytter FastTV til TV).
  Mvh,
  gregers

  SvarSlet
 4. Hej Gregers,

  Hvis i er nødt til at beholde FastTV, er der desværre kun en vej og det er at benytte dynamisk DNS (DynDNS) - men det kommer jo an på hvad du bruger din faste IP adresse til, om du kan bruge DynDNS til noget.

  Prøv at kigge på www.dyndns.com :)

  Ellers er der jo den mulighed, at i kan skifte jeres internet forbindelse til Waoo (der har mulighed for fast IP) og beholde TV hos FastTV - det skulle jo kunne fungere, nu hvor TDC ikke kan tvinge deres "Kun 1. leverandør" igennem...

  /Thomas

  SvarSlet
 5. Hej Kim,

  Se her: http://www.itst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2010/pressemeddelelse-tdc2019s-fibernet-reguleres/

  /Thomas

  SvarSlet
 6. Hej Kim,

  Du har ret; det er noget helt galt der - det er ikke hvad jeg fik at vide hos Waoo.

  Måske de har sat en skæringsdato for hvornår det ikke længere kan lade sig gøre?

  Har i hvert fald fået at vide at min bestilling er gået igennem og sat igang...

  /Thomas

  SvarSlet
 7. Hej Thomas,

  Jeg har lige talt med Waoo og nu kan de lige pludselig ikke levere alligevel - eller det vil sige, at de kan levere telefon og internet, men ikke TV... Det lugter simpelthen langt væk det her...

  SvarSlet
 8. Hej igen,

  Jeg kan ikke lige finde ITSTs afgørelse omkring 1 indholdsleverandør - har du et link?

  SvarSlet
 9. Hej igen,

  Jeg fik også at vide fra Waoo at alt var i orden, da jeg ringede ind den 22. december og bad om, at skifte tilbage til Waoo. Det hele blev her sat i gang. Den 29 dec fik jeg en regning fra FastTV på fiberleje - jeg ringede derfor til Waoo for at høre, om jeg skulle betale denne på baggrund af, at jeg jo skiftede tilbage til dem.

  Her informerede kundeservice mig om, at de mellem jul og nytår havde fået at vide fra ledelsen, at Waoo ikke ville tilbyde tv på TDCs fibernet grundet for høje priser. Det kan man også se på Waoos hjemmeside (http://www.waoo.dk/produkter/Dine-TV-kanaler-fra-Waoo), hvor der står, at "Bor du i TDC Fibernets område, kan du IKKE få Waoo! TV." :-( Så jeg er bange for, at Waoo på trods af, at de har sagt til os, at det kan køre videre, også trækker dette tilbage. Jeg har svært ved at forestille mig, at de vil levere TV, når de nu ikke vil levere til nye kunder og har solgt deres Dansk Bredbånd og Smile Content kunder.

  Har du fået noget på skrift fra Waoo omkring dit skift tilbage igen?

  Btw - jeg har læst ITSTs afgørelse og sjovt nok, så skal TDC først kunne understøtte flere leverandører til slutbrugere pr. 1/7 2011 :-) De har af en eller grund fået en udskudt implementeringsfrist, fordi de mener, at det vil være teknisk vanskeligt for dem, at kunne tilbyde dette. Så jeg har skrevet til ITST og spurgt om det så betyder, at de må tvinge kunderne til en og kun en leverandør pr. 1/1 2011, for så at åbne op for flere leverandører pr. 1/7 2011.

  SvarSlet
 10. Ja – sagen bliver vist mere og mere speget, jo mere tid der går!

  Jeg har lige tømt postkassen, efter at være kommet hjem fra en tur hos svigerfamilien i Jylland – der lå netop en faktura fra FastTV på fiberleje – udskrevet d. 20/12 og forfalden 5/1 2011 – det er en usandsynligt lang postgang det brev har været igennem.

  Mig bekendt er jeg ikke endeligt kunde hos FastTV før Maj måned 2011, så de skal ikke have en rød reje – desuden er jeg lige blevet faktureret for det næste kvartal af Smile/Waoo på TV og telefoni, så før det kvartal er gået, kan de i hvert fald ikke lave noget om.

  Jo – jeg har sørget for at få det på skrift (email) hvad der er aftalt, så jeg skulle blive flyttet til Waoo og få en Waoo 3 pakke, opgraderet til 60/60 Mbit, komplet med TV pluspakke og leje af bokse, så de skal hælde et helt vesterhav ud af ørerne, hvis de skal snakke udenom det!

  Når det er sagt, så har jeg ikke nødvendigvis noget imod FastTV som leverandør af TV – prisen ser udmærket ud, telefoni er jeg ligeglad med, for jeg flytter alligevel mit fastnet nummer over på mit mobil abonnement hos 3 (3 hjemmenummer).

  Den store årsag til at jeg ikke vil over til FastTV er primært at TDC, som du selv nævner, sikkert tvinger deres “1. leverandør” igennem af “tekniske” årsager (som de selv har sørget for) – derved får jeg automatisk FastTV som internet leverandør og dermed ryger min faste IP adresse, som jeg ikke kan undvære.

  Hvis bare jeg kan beholde Waoo som internet leverandør, så kan jeg godt leve med at få TV leveret af FastTV (selvom jeg hellere ville blive hos Waoo) – gider bare ikke deres dårlige internet forbindelser uden mulighed for fast IP adresse…

  Men hvis jeg skal “leve” med en FastTV internet forbindelse indtil 07/2011, så må jeg jo finde et andet sted at få min blog hostet i mellemtiden, indtil jeg kan skifte til noget bedre – er ved at undersøge om jeg kan have den liggende hos wordpress.org og stadig benytte mit eget domæne til at henvise/viderestille til den – hvis nogen kender noget til dette må de gerne kontakte mig…

  /Thomas

  SvarSlet
 11. Hej Thomas,

  Er der en ting du skal være opmærksom på mht FastTV, så er det deres fakturering. Jeg har tidligere været kunde hos dem, men blev voldsomt uvenner med dem, da de pludselig lukkede vores internetforbindelse. Da jeg henvendte mig påstod de, at der var en et år gammel regning, som ikke var betalt. De havde ikke tidligere gjort krav gældende og de kunne ikke påvise, at den ikke var betalt...

  Jeg var igennem en meget laaaang kommunikation med deres bogholderi (som åbenbart kun er en person). De kom med forskellige udspil, hvor de fjernede mere og mere af regningen, men fastholdte at jeg skulle betale et genåbningsgebyr for at få åbnet for internetforbindelsen igen. Til sidst sagde jeg til dem , at jeg ikke gad mere og ville indbetale beløbet og skifte leverandør. Det endte dog med, at de pr. kulance krediterede beløbet efter deres direktør skar igennem, hvilket dog var meget tilfredstillende.

  Som du kan se her er jeg ikke den eneste med et dårligt indtryk af FastTV:

  http://www.trustpilot.dk/review/www.fasttv.dk

  http://www.berg-marketing.dk/fasttv.htm

  Så jeg vll være ked af, at FastTV vil være de eneste, som leverer TVoIP.

  /Kim

  SvarSlet
 12. Hej Thomas,

  Jeg skrev i sidste uge til computerworlds journalist Povl D. Rasmussen og de har nu en artikel om Waoo og TV:

  http://www.computerworld.dk/art/113128/udbyder-dropper-tv-i-tdc-039-s-fibernet?a=block&i=205&pos=5

  /Kim

  SvarSlet