fredag den 24. juli 2009

Nu med Twitter updates!

Jeg har fået aktiveret et Twitter Update plugin, så hvis du følger med i min blog kan du få opdatering via Twitter, når der er nyt på min blog.

Du skal bare følge "ZoomTwitt" :)
http://twitter.com/ZoomTwitt

Du kan selvfølgelig også bare følge med via et "gammeldags" RSS feed:
http://blog.ttchome.net/feed/

Google Earth nu brugbar med Intel GMA grafikkort i Ubuntu

I al for lang tid har Google Earth været håbløs at bruge i Ubuntu, hvis man har et Intel GMA grafikkort (integreret grafik med GMA 855, 915, 945 etc.).

Problemet har længe været konflikter mellem brugen af OpenGL til at accellerere brugerfladen (med Compiz) og Google Earths adgangsbehov for samme OpenGL for at rendere 3D grafikken.

Symptomerne var textures der blinkede, hoppede rundt og lignede spændende mønstre i stedet for et stykke af kloden - kort sagt lignede kloden et stort animeret kludetæppe.

Første fix var at slå Compiz fra, ved at bruge programmet Compiz-Switch - det virkede nogenlunde i version 4.x af Google Earth.

Efter version 5.0 blev problemet med "kludetæppet" løst, til gengæld blev det så langsomt at zoome og dreje kloden at det var stort set ubrugeligt (i hvert fald på min bærbare med Core 2 duo 1.2 ULV CPU).

Efter at have rodet med optimering af Intel's X driver (mere om dette senere) uden det store resultat, faldt jeg over et forum indlæg, der gjorde hele forskellen!
Løsningen: Slå Atmosfære / Athmospheric effects fra i Vis/Show menuen, så kører det perfekt!

Mere info: Forlongs blog, Google Earth Help forum

fredag den 3. juli 2009

Harddisk opgraderet i server!

Så har jeg fået opgraderet harddisken - det gik faktisk meget smertefrit og jeg benyttede følgende fremgangsmåde:

  1. Ny 500 GB harddisk tilsluttet server via USB box

  2. Udførte "fdisk -l" for at se hvilket device den nye disk havde fået

  3. Udførte "dd if=/dev/sda of=/dev/sdc" - dette tog små 5 timer for 80 GB og resulterede i komplet kopi af harddisk med samme partitioner (og ditto størrelser) som den gamle.

  4. Flyttede USB box over på min bærbare og oprettede en ny ext3 partition på resten af disken (ca 360 GB)

  5. Monterede den nye 500 GB disk i serveren (som selvfølgelig bootede uden problemer) og benyttede Webmin til at mounte den på /data og oprette den i /etc/fstab - dette kunne jeg såmænd godt have gjort manuelt, men ville gerne have den oprettet med UUID, som de partitioner der var i forvejen - lidt doven, så jeg gad ikke finde ud af UUID for den nye partition (!) og den er for lang at skrive.


Er nu igang med at flytte mit medie bibliotek over fra /home til /data og det kommer nok også til at tage en del timer. Men både min TwonkyServer (DLNA UPnP) og mit kPlaylist site er opdateret til den nye placering og fungerer. Så skal der bare reindekseres, når alle filerne er flyttet til den nye placering.

Der er rigelig med plads i lang tid fremover, så jeg gider ikke gøre noget ud af resizing af den oprindelige rod partition - det må komme når der er behov for pladsen.

onsdag den 1. juli 2009

Ny harddisk til EEE Box server bestilt

De 80 GB min EEE Box var født med rækker ikke til meget, når man både skal have hele sin musiksamling, alle digital billeder og en LAMP server kørende.

Jeg har kæmpet en indre kamp med mig selv, om jeg skulle opgradere den interne harddisk (og dermed bevare det lave strømforbrug) eller købe en ekstern boks og smide en 3.5" disk i.

Sidstnævnte er der bedre økonomi i, da man kan få ca. dobbelt så meget plads for samme pris.

Jeg kiggede først på en ICY Box fra RaidSonic: http://www.raidsonic.de/en/pages/products/external_cases.php?we_objectID=5236).

I den ville jeg så sætte en Samsung Spinpoint EcoGreen eller en WD Green (begge på 1 TB) og så have plads til senere udvidelse med en mere.

Men det endte (selvfølgelig) til sidst med at min grønne samvittighed vandt - jeg har valgt en Western Digital Scorpio Blue WD5000BEVT 2.5" disk på 500 GB til intern montering.

Argumentet er selvfølgelig at den bruger under halvdelen i strøm, set i forhold til 3.5" diskene.
Scorpio Blue 2.5" bruger 2.5 watt under belastning, hvor de to 3.5" diske bruger hhv. 5.7 og 6.8 watt (i øvrigt ikke meget for en 3.5" disk!)

Andre gode argumenter er, at den også er både støjsvag og specielt udviklet til at afgive meget lidt varme - ikke dårlige egenskaber til en hjemmeserver, der som regel har nogle dårlige arbejdsbetingelser, set i forhold til en server i et afkølet serverrum.

Harddisken er bestilt og skulle gerne dukke op i min Døgnboks postkasse i morgen.

Jeg har endnu ikke en fast strategi for, hvordan jeg får flyttet over, men jeg har for en sikkerheds skyld bestilt en 2.5" USB boks og vil forsøge med at klone indholdet over via "dd" (selvfølgelig bootet op fra en Ubuntu LiveCD).

Ellers har haft gode erfaringer med Partimage fra SystemRescueCD.