fredag den 7. november 2008

Ny Hotmail i Ubuntu 8.10 / Firefox - problem løst!

Efter Microsoft opdaterede deres Hotmail interface (og jeg har installeret Intrepid), har jeg ikke kunnet bruge Hotmail. Hver gang man gik ind på siden, fik man at vide at browseren ikke var understøttet. Hvis man så valgte at fortsætte alligevel, virkede det alligevel ikke rigtigt - jeg kunne læse mine emails, men ikke svare på dem eller skrive nye, da man kun kunne skrive i adresse- og emnefeltet - hovedvinduet var ikke aktivt og toolbar til formatering var inaktiv.

Jeg har brugt noget tid på at finde løsningen og den er enkel! Den Firefox der er installeret standard i Ubuntu giver sig til kende som "Ubuntu" og ikke "Firefox", når et site slår useragent op. Efter jeg ændrede til "Firefox", kom det hele sjovt nok til at virke!

Her er fremgangsmåden:

  1. Skriv about:config i adresselinjen i Firefox og tryk enter.

  2. Klik på "Jeg lover at være forsigtig!" knappen

  3. Skriv "useragent" i indtastningsfeltet "Filter:"

  4. Dobbeltklik på "general.useragent.vendor" og skift værdien fra "Ubuntu" til "Firefox"

  5. Nu virker Hotmail!


Under min søgen efter en løsning stødte jeg på mange moralske opstød fra både Microsoft og Linux tilhængere - er ærligt talt lidt træt af al den dobbeltmoralske mudderkastning!

Linux er et åbent styresystem - ja, men det betyder vel også at det gerne må være kompatibelt med eksisterende internet applikationer, ellers er det vel ikke et reelt alternativ til Windows? Man vil gerne nedbryde Microsoft's monopol, men samtidigt bygger man sin egen mur op og vil kun være kompatibel med sig selv.

Eksempelvis foreslåes det at man benytter Gmail eller andre udbydere - fint, men hvis det betyder at man skal ændre 200 konto oplysninger på alle mulige tjenester man er skrevet op til (Facebook f.eks.) og kontakte alle sine venner, så de kan få den nye email adresse, så er det ikke et alternativ.

Og så er der de hjemmesider, hvor man slet ikke bliver lukket ind, hvis man benytter Internet Explorer - dem er der heldigvis ikke så mange af mere...

1 kommentar:

  1. [...] at ændre general.useragent.vendor strengen fra “Ubuntu” til “Firefox” (se tidligere indlæg), men det virker desværre ikke denne [...]

    SvarSlet