mandag den 24. november 2008

Microsoft VM kan ikke migreres til XenServer - blah!

Har hørt fra flere kilder, at man ikke kan migrere/konvertere en Microsoft VM fra Virtual Server 2005 R2 til Citrix XenServer.

Man kan åbenbart heller ikke installere en NT4 VM i Citrix XenServer Express (kan ikke komme forbi post-install opsætning af grafikkort/opløsning).

Hvad gør en klog, når man skal bruge en dugfrisk NT4 DC i opskriften på at migrere et gammelt NT domæne til AD?

Jeg er jo ikke som folk er flest, så jeg tager ikke common knowledge 100% for gode varer - det må kunne lade sige gøre!

Og det kan det også - man skal bare bruge et (gratis!) værktøj ved navn "XenSource Virtual Disk Migration Utility Version 1.1".

Fremgangsmåden er at mounte VHD'en med VHDMOUNT, køre V2XVA på windowsmappen (på det mountede drev) - dette sørger for at rette drivere og registreringsdatabase til.

Derefter unmounter man VHD'en og kører V2XVA på VMC filen (VM konfigurationsfilen) - dette opretter en XVO.XML fil (XVA konfigurationsfil) og GZippede chunks (indhold af VHD) - disse filer til sammen udgør en VM export, som kan bruges til at importere VM'en til en XenServer (via XenCenter).

Jeg fik løst mit NT4 problem, og har nu en NT4 DC VM kørende på en XenServer!

Hvad der også er lidt interessant er, at min oprindelige Virtual Server 2005 R2 kørte på en host med Intel CPU'er (Dual Xeon 2.66 GHz) og min XenServer 5.0 kører på en host med AMD CPU'er (Dual Quad Opteron 2352 på 2.1 GHz) - altså er min VM flyttet fra Intel til AMD arkitektur, helt automagisk - altså ikke noget med at skifte HAL!

Så det skal lige prøves af med en Windows 2003 server - den er lidt mere obs på hvilken CPU den kører på (tror NT4 er ret ligeglad med den slags).

1 kommentar:

  1. Christian Eislkov4. februar 2009 kl. 07.51

    Kan du ikke lige droppe mig en email?

    SvarSlet