fredag den 1. januar 2010

Skifta deler musikken med vennerne

En medieserver er smart til at dele sin musik, film og feriebilleder i hjemmet - teknikken der gør det muligt er standarderne DLNA og UPnP.

Der er desværre en begrænsning i DLNA standarden; det virker kun på ens eget lokale netværk, man kan altså ikke få adgang til sine medier udenfor huset.

Har ledt efter en DLNA "proxyserver" et stykke tid, men der har ikke rigtig været noget brugbart/færdigudviklet - tror nok jeg faldt over noget Windows baseret en gang, men det er jo ikke meget bevendt til en linux server.

Ad omveje kom jeg i dag på sporet af "Skifta", som fungerer som en slags DLNA proxy.

[caption id="attachment_318" align="alignright" width="150" caption="Del og få adang til din musik, film og billeder med Skifta"]Skifta logo[/caption]

Idéen er at man opretter en Skifta konto og installerer en klient på en PC man har stående (som selvfølgelig skal være tændt) - denne klient opretter så et "Skifta Place" (= ens lokale netværk) og gør de DLNA enheder (f.eks. medieservere) tilgængelige, som man har i hjemmet.

Derefter installerer man klienter alle de steder man vil have adgang til musikken fra - arbejdet, hos vennerne osv. som så hver opretter et "Skifta Place".

Når disse klienter så kører, fungerer værts PC'en som en slags DLNA forlænger, så DLNA kompatible enheder uden for huset kan tilgå medier - alt fra Squeezebox, Roku Soundbridge, Linksys WHA til PS3 skulle fungere med det - præcis som var de forbundet til det lokale netværk hjemme!Selv på en mobiltelefon kan man få adgang til musikken (sikkert via web interface til Skifta serveren) - det er f.eks. blevet vist frem på en HTC Hero telefon.

Billede fra Slashgear

I følge hjemmesiden skulle det være muligt at installere Skifta software på en linux server og netop dette synes jeg gør det værd at undersøge nærmere - jeg har jo ikke tænkt mig at have en PC kørende (udover min server) for at gøre musikken tilgængelig - hvis det skal være noget, skal det kunne køre på min server.

Det skulle efter sigende endda kunne køre på en Pogoplug (en lille ARM baseret øko server på størrelse med en AC adapter).

Jeg regner med at prøve det, så snart jeg har fundet ud af hvordan jeg kan få det ind på min server  - umiddelbart fokuserer de mest på PC løsningen på deres hjemmeside, men de nævner det kan fungere på Windows, Mac og Linux (også servere)...
Eksterne links: Skifta, Skifta Exchange (blog), PogoPlug, Slashgear artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar