mandag den 25. januar 2010

Ny DVB-T standard - igen!

Ja - så er forbrugerne endnu engang blevet taget til gidsel af ubeslutsomhed, fejlskøn, teknisk inkompetence og hvad der nu ellers er gået galt; jeg snakker selvfølgelig om beslutningen om at skifte fra DVB-T til DVB-T2 standarden om 2 år.

Tusind og atter tusind forbrugere har købt ind af nye TV og settop bokse, for at være klar til nedlukning af det analoge sendenet og overgang til digitalt via DVB-T. Mange har smidt penge ud på udstyr der kun var MPEG2 kompatibelt, men rigtig mange har fornuftigt nok sørget for at udstyret er kompatibelt med MPEG4, så man var fremtidssikret, når nu der blev skiftet til denne kodning i 2012.

Men ak - skønne spildte kræfter (og penge), for samtlige forbrugere - man har besluttet ikke kun at skifte kodning - nej - man skifter da til en helt ny DVB standard. Altså skal de alle udskifte TV igen om 2 år, eller alligevel have en settop boks stående (som mange bestemt ikke er interesseret i).

Man kan selvfølgelig se det fra den (positive) vinkel, at det bidrager til at holde industriens hjul i gang, men det er desværre på den forkerte måde - nu hvor vi står overfor at skulle skære ned på CO2, forbruge med omtanke og alt det gejl, så er det da et forkert signal at sende, at man nu skal smide en masse udstyr ud, 2 år efter man har købt det - det er næppe miljøet der vinder på dette.

Nu er jeg så "heldig" at jeg har IP-TV over fiber, så jeg er ikke ramt af noget (for jeg skal alligevel have en settop boks stående, uanset om jeg vil eller ej), men hvis ikke jeg havde det, ville jeg da ærgre mig gul og blå over at have investeret i et 52" TV, der ikke længere kan modtage noget somhelst.

Men min tid til ærgrelse kommer desværre nok alligevel, for hvis jeg vil med på den nye 3D TV bølge, så kan jeg snart vinke farvel til mit TV alligevel.

Begrebet "fremtidssikker" er nok desværre utopi og eksisterer kun i fri fantasi; der er desværre ingen der kan tjene penge på at fremtidssikre noget - specielt fordi du kan købe noget bedre og billigere kina-bras i morgen, skidt med det "gamle" og skål for miljøet (i gravøl)!

Eksternt link: Artikel på ComON (2,5 millioner danske fjernsyn skal udskiftes)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar