søndag den 22. april 2012

Mere RAM til serveren...

Har haft nogle problemer med at serveren går i stå, efter den har kørt et stykke tid - godt nok et godt stykke tid (ca. 3-4 måneder), men alligevel er det irriterende når det sker, for det er jo som regel altid når jeg ikke er hjemme og så har jeg ingen mulighed for at genstarte den.

Årsagen har jeg delvist lokaliseret til at swap partitionen bliver fyldt op - dette sker dog ikke gradvist - det kan se fint ud i rigtig lang tid, så begynder serveren at have dårlige svartider og til sidst svarer den ikke længere - det eneste der fungerer er at slukke på afbryderen og starte den op igen.

Det mærkelige er også, at når jeg kigger på (fysisk) RAM forbrug i Webmin viser den ca. 500 MB, mens "top" (kørt i en ssh shell) viser at der er forbrugt lige under 1 GB - hvis det er top der har ret, kan jeg godt forstå den kæmper lidt med at holde sig i gang.

Heldigvis koster et 2 GB DDR2 SO-DIMM modul ikke alverden, så jeg besluttede at tage den lette løsning og opgradere - jeg kunne måske have nørdet lidt mere i dybden og måske fundet en masse ting jeg kunne slå fra (f.eks. begrænse MySQL's forbrug) - men altså nej - der må være grænser for hvor meget tid man skal bruge: RAM i kassen - videre ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar