tirsdag den 28. februar 2012

Slut med egen mailserver

Jeg har kastet håndklædet i ringen - hver gang jeg har fået min mail til at spille, kommer der ændringer hos min internet udbyder eller andre steder på nettet der spænder ben for det.

Først blev jeg "solgt" til FastTV og mistede min mulighed for fast IP adresse - så kunne jeg pludselig ikke sende til visse mail adresser (bla. Hotmail) fordi:
"Hotmail does not relay dynamically-assigned IP ranges".

Fint - så satte jeg bare serveren op til at bruge min internet udbyders SMTP (smtp.fasttvnet.dk) som relay (foreslået på visse fora) - så virkede det for en stund.

Så skulle jeg sende en mail i går - det kunne jeg ikke, fordi:
"Helo command rejected: Access denied, see
http://postmaster.tdc.dk/publish.php?id=14119"

Ringede til FastTV support - "jo, de havde godt nok lukket af for at sende fra andre mail adresser end deres egne domæner, efter deres servere var flyttet over til TDC i sidste måned" - var det måske en idé at informere kunderne om det???

Så status er, at jeg kan ikke bruge min egen SMTP server pga. dynamisk IP og heller ikke udbyderens, da den er lukket af for andre en FastTV/TDC's egne domæner - og man kan IKKE få lov til at benytte et domæne man selv ejer...

Resultatet bliver nok, at jeg opretter en Google Apps konto og får sat mine egne domæner op der, så mailen fremover kører gennem Google.

Da jeg har mine domæner registreret gennem GratisDNS, kræver det lige lidt arbejde at få til at fungere, for jeg vil gerne beholde min domæner der, frem for at flytte dem til Google.

Til dette formål findes der en Google Apps enabler til GratisDNS.dk - den skal jeg lige have gransket, men det skulle ikke være den store raketvidenskab - respekt til Henrik Schack for at lave værktøjet (se en gennemgang af proceduren her).

Eksterne links: Google Apps enabler til GratisDNS.DK, Henrik Schacks Blog

10 kommentarer:

 1. Så er der oprettet Google Apps og mail opsætninger er lavet.

  Jeg valgte dog alligevel at gøre det i hånden, fremfor at køre scriptet - det lærer man jo intet af ;o)

  Nu er det bare at vente på, at DNS replikeringerne når jorden rundt, så skulle mails gerne rulle ind på Gmail serveren i stedet.

  Nu skal jeg bare have fundet en måde at få mine gamle emails hældt ind i Gmail mailboksen på Apps, for jeg har ikke POP3 protokollen kørende, da den gav bøvl med Postfix - måske man bare skal logge på mailboksen med IMAP4 og trække/slippe mails over, præcis som jeg gjorde da jeg opgradere serveren?

  /Thomas

  SvarSlet
 2. Velkommen i klubben.
  Ja - det er jo bare at få lavet de rigtige MX-records - så kører det.

  Jeg lavede bare træk og slip - det fungerer ganske fint.

  SvarSlet
 3. Hov.. glemte lige...

  Min erfaring siger at man skal flytte en mappe ad gangen - ellers går det pludselig galt...

  SvarSlet
 4. Ja - tror vist også jeg kom til den konklusion, da jeg migrerede fra den gamle til den nye EEE Box server.

  Det kan også være jeg bare lader den gamle mail ligge, det er alligevel mest reklame emails.

  I øvrigt kom jeg i dag til at tænke på, at jeg jo for hulen ikke kan modtage status mails fra min blog i den nye Google mailbox - de vil jo stadig blive leveret lokalt på serveren!

  Men det er til at leve med, kan jo stadig tilgå disse fra min Webmin portal - no big deal.

  Det største problem er dog, at jeg ikke kan migrere min nuværende Google+ profil over til min Google Apps, så jeg må leve med at hænge fast i den gamle Gmail konto, selvom jeg fremover helst kun ville have min nye, på mit eget domæne - måske man en gang i fremtiden kan splejse to Google konti sammen - det må tiden vise...

  /Thomas

  SvarSlet
 5. Ja - jeg mangler også en merge-funktion.

  Har pt. 3 googlekonti jeg gerne ville samle. 2 apps-konti og en gmail. Mon ikke snart de finder en løsning på det?

  SvarSlet
 6. Pascal d'Hermilly15. juni 2012 kl. 14.11

  Åh it sucks. Jeg havde også fastTV. Jeg skiftede dog til TDCs smtp server hvilket fungerede fint og relayer hvad som helst. Nu har de tilgengæld ændret linjen således at de blokerer for inbound port 25. Så er det for alvor slut med egen mail server. Nu må vi se, jeg prøver at ringe til TDC i morgen og høre om de kan åbne for porten eller hvad er op og ned.

  SvarSlet
 7. Jeg tror desværre ikke det er muligt på privat abonnementer - man skal normalt have Pro abonnement for at de vil åbne for port 25.

  Var også lidt træt af at slås mod DNSBL/SORBS og andre blacklists, fordi nogle spaghettihjerner i Italien blev ved med at prøve på at bruge min server som relay - er nok kommet til den konklusion, at det er for meget arbejde at holde sin egen mailserver kørende - det var også mest en sekundær funktion, som jeg kun brugte for at samle erfaring.

  Jeg kan anbefale Google Apps løsningen - den spiller bare...

  SvarSlet
 8. Pascal d'Hermilly20. juni 2012 kl. 04.45

  Så er jeg kommet i luften igen, efter at have bestilt en fast IP-addresse. Og der fin hul igennem på port 25 selvom det er en privat linje(jeg kan ikke finde ud af om det er fordi jeg har bedt om det. De siger det er standard på fast IP).
  Det er klart at ens server ikke skal være åben for relay, så står den jo og spytter en masse spam ud der kommer fra din linje.
  For mig handler det meget om at have kontrol. Både med funktioner og med mine data, hvilket jeg jo ikke har hos google.

  SvarSlet
 9. Er du blevet flyttet over til TDC Hometrio nu? Jeg er stadig på FastTV og de tilbyder som sagt ikke fast IP (som jeg havde hos Waoo) - men jeg skulle efter sigende kunne få det igen, når jeg er blevet migreret.

  Jeg fik ordnet open relay problemet for længe siden (dengang jeg kørte på min gamle Freecom FSG-3), men der er jo alligevel nogen der forsøger sig (selvom de ikke kan) og det stresser min server, som ikke er gearet til den slags "angreb" - derfor passer det mig bedre at lukke helt af for mail funktionen (og port 25), så den kun skal koncentere sig og alm. http trafik.

  Der er jo for eller imod Google, men generelt synes jeg de er meget åbne omkring hvad de gør og deres data liberation gør at jeg altid kan hive mine data ud af deres sky.

  Jeg er faktisk ligeglad med, om de indekserer mine data for at tilpasse reklamer, det gør dem bare mere relevant for mig (selvom jeg normalt aldrig klikker på den slags).

  Så længe de ikke udleverer private data til commercielle firmaer - eller andre i det hele taget - har jeg det fint med at data ligger hos Google.

  /Thomas

  SvarSlet
 10. Pascal d'Hermilly21. juni 2012 kl. 04.45

  Jeps blev flyttet til TDC for en uge siden (med en masse nedetid til følge...men det er en anden historie)
  Jeg kørte bare med dynamisk IP på FastTV. GratisDNS har jo også understøttelse for at man kan opdatere det automatisk. (wget en URL engang i timen eller lignende)
  TDC er rimlig tossede i forhold til at de også blokerer for indgående port 25 på den dynamiske IP. De kræver at man får en fast ip hvis man skal åbne den.

  SvarSlet