fredag den 21. august 2009

Paid apps kommer snart til Android i DK

Har snart været rundt i alle afkroge af min HTC Hero, inklusiv de apps man kan hente på Android Market. Og netop sidstnævnte har der været et stort problem med - pt. kan man nemlig kun hente de gratis apps!

Der har tidligere været skrevet på en del andre sites, at problemet med paid apps skulle være på grund af en speciel udviklerudgave af Android OS og jeg var da også nervøs for at jeg havde fået en sådan udgave, men det har ikke noget på sig, siger HTC - der findes ingen udvikler udgave af HTC Hero, den eneste udvikler telefon der findes er en speciel udgave af HTC Dream - eller G1 - som aldrig har været på markedet i DK - den kan kun bestilles specielt hos Google til en pris af $400, efter man har tilmeldt sig som program udgiver (hvilket koster $25).

Jeg har i dag snakket med HTC og fået at vide, at grunden til de manglende "paid apps" er, at Google ikke har fået forhandlet en payment plan igennem med de telefonselskaber der er i norden/europa, så man bla. kan købe programmerne over mobil abonnementet - det kan nemlig ikke lade sig gøre at købe dem med f.eks. et kreditkort.

Men det er lige op over - indenfor 1-2 måneder, muligvis allerede i næste måned, skulle det være på plads.

Noget andet interessant jeg fik at vide var, at der også dukker en ny firmware op meget snart, hvor det bla. bliver muligt at skifte til andre sprog end engelsk! Det var ikke helt klart på nuværende tidspunkt, om dansk bliver et af de sprog der at komme med i første ombæring, men de arbejder på en dansk lokalisering - det er da positivt!

Jeg har haft min HTC Hero, siden den blev frigivet til salg i DK i starten af måneden og jeg må sige at jeg er meget imponeret over hvor mange ting HTC faktisk har fået gjort rigtigt med denne telefon.

Har aldrig rigtig kunnet lide HTC/QTek telefoner før i tiden, nok mest fordi de er baseret på Windows Mobile - kan bare ikke sammen med det OS.

Jeg valgte en Android telefon, fordi jeg synes det er et spændende OS og fordi det rent faktisk er muligt at komme i nærheden af applikations udvikling til telefonen - noget der ikke er muligt til hverken iPhone eller Windows Mobile - udviklingsværktøjerne koster penge og det i sig selv er en kæmpe barriere for folk der ikke lever af at være udvikler - til Android findes der to (muligvis flere) værktøjer - Eclipse udviklingsmiljø, der kan installeres på både Linux og Windows maskiner og SIMPLE, der er en slags "Visual BASIC" - de er begge gratis.

Derudover lader det også til at det med Android bliver muligt at holde sin telefon i live og opdateret, rent teknologisk (til en vis grad begrænset af hardware), så den ikke lever og dør med hvad producenten evt. har valgt den skulle kunne, da den blev lanceret.

2 kommentarer:

 1. Fordi Android er Open Source, er der også løsninger på alle dine problemer.

  Dansk på din Android? Hent Locale 2 fra Android Market.

  Adgang til betalings apps fra Market? Googl efter Paid Apps Enabler (kræver dog en rooted telefon, men det giver så også adgang til en masse anden sjov med mobilen)

  Der findes også alternativer til Googles Market, dog med begrænset udvalg. F.eks. slideme.org.

  Det er det fede ved Open Source... er der tilstrækkeligt mange med samme problem, er der nogen der finder på løsninger ;-)

  SvarSlet
 2. Jeps - problemet er nok heller ikke det store for mig, jeg finder skam nok en løsning, ellers koder jeg bare noget selv i Eclipse :)

  Jeg synes bare det er synd at spænde ben for hele platformen på den måde som de (Google) gør - det er jo ikke noget man kan byde den almindelige forbruger, at han/hun skal roote/jailbrake sin telefon, for at låse op, lægge custom firmware på eller finde alternative steder at hente deres apps fra - når nu OS og telefonerne er født med en funktion der er skræddersyet til formålet?

  Det der også er mærkeligt er, at Google endnu ikke har meldt ud med en fornuftig forklaring på, hvorfor de ikke bare åbner op? Så længe de ikke har det, kan vi andre jo kun gætte på om der er økonomiske interesser der overskygger indtjeningsgrundlaget for de apps der er til salg eller om det er deres distributions netværk/servere der ikke kan holde til det øgede antal brugere eller hvad hulen det nu er der holder det tilbage - irriterende er det i hvert fald...

  /Thomas

  SvarSlet