mandag den 28. februar 2011

Snart slut med fast IP

Har fået brev om, at jeg pr. 10/3 overgår til FastTV - altså fra denne dato har jeg ikke længere min faste IP adresse.

Jeg har jo grublet lidt over hvordan jeg skal tackle dette problem - om jeg skulle flytte min blog til wordpress.com, få den hostet ude i byen - men jeg har jo aldrig været den der giver op - modgang er for mig blot en mulighed til at finde nye måder at løse problemer på.

Desuden handler en stor del af denne blog jo også om, hvordan det er at hoste sit site på egen server - det ryger jo fløjten hvis jeg bare eksporterer hele molevitten ud til et stykke jern ude i skyen...

Så jeg har sat mig lidt ind i hvordan min domæne udbyder (GratisDNS) håndterer dynamisk opdatering af DNS og hvordan jeg kan scripte mig ud af det - bla. ved hjælp af et shell script, der afvikles via et cron job.

Først tog jeg dette script:
http://forums.bsdnexus.com/viewtopic.php?pid=12319#p12319

Det skulle lige rettes til - bla. LAN interface skulle ændres fra "fxp0" til "eth0", mit eget brugernavn/password og domæner skulle sættes ind og så skulle kommandoen til at finde min offentlige IP rettes - den finder nemlig "kun" IP adressen på mit private LAN (altså knyttet til eth0), ikke den offentlige IP!

Altså blev følgende smøre: ifconfig ${ext_if} | awk '/inet / { print $2 }'

udskiftet med denne kommando: wget -O - checkip.dyndns.org | sed -e 's/[^:]*: //' -e 's/<.*$//'

Scriptet kører en gang i timen (ligger i /etc/cron.hourly) og checker om den aktuelle IP adresse er den samme som sidst checket (gemmes i /var/run/gratisdns.ip) - hvis den er ændret, fyres en curl af for hver af mine domæner, der opdaterer IP adressen hos GratisDNS.

Så vidt jeg kan se skulle det virke nu, men da jeg pt. stadig har fast IP hos min "gamle" internet udbyder, har jeg ingen mulighed for at teste, før jeg er skiftet over til FastTV - krydser fingre!

søndag den 13. februar 2011

God lyd til filmen

Jeg er aldrig rigtig kommet med på surround bølgen, af den simple grund at jeg bare er for glad for mit stereo anlæg.

Har bare ikke den der trang, til at fylde hele stuen med højttalere - er mere til to rigtig gode højttalere end 7 halvdårlige cigarkasser.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke går op i god lyd, når jeg ser film - tvært imod - men det er lidt svært at få lyden over i en alm. stereo forforstærker, uden at skulle trække en hulens masse kabler fra DVD, PS3, TV boks - jeg skulle hilse at sige at det er meget besværligt i et moderne "dansk design" reolsystem, hvor designerne ikke bekymrer sig om dem der ikke har alt-i-et anlæg.

Derfor lavede jeg for et stykke tid siden den løsning, at jeg trak et enkelt coax kabel fra digital udgangen på TV boksen over til min CD afspiller, der har både Toslink optisk og S/PDIF coax ind- og udgange - altså bruger jeg CD afspillerens digital indgang til at få lyden over i mit anlæg.

Desværre løste det jo kun mit problem med TV lyden, altså har jeg et godt stykke tid måttet leve med TV'ets indbyggede højttalere, når jeg brugte DVD afspilleren eller PS3 til spil og BlueRay film - sidstnævnte er jo nærmest blasfemi overfor mediet!

Løsningen blev at få alt koblet op til mit TV via HDMI kabler (der jo også bærer lyden) - TV boks og PS3 var allerede, men fik skaffet et kabel til DVD afspilleren - og derefter få lyden fra TV'ets digital udgang over i CD afspilleren via det coax kabel jeg i forvejen havde trukket.

Toslink (optisk) til S/PDIF (coax) konverter "dims"

Men da udgangen på TV'et var optisk (Toslink), var der jo et eller andet der haltede i planen! Det fik jeg dog hurtigt løst, ved at skaffe en Toslink til coax konverter - en lille dims til kr. 169 - samt et 1 m. optisk kabel, som jeg kunne forbinde til TV'ets udgang - hokus pokus - nu får jeg lyden fra den indgang TV'et står på automatisk over i mit anlæg!

Endda får jeg også analog lyd fra SCART indgange eller komponent indgangen (PS2) på TV'et med over, da TV'et klarer den konvertering for mig, inden lyden ryger videre til digital udgangen.

Indrømmer at jeg har gået og luret på, om jeg skulle udskifte mit dejlige 20 år gamle forstærkersæt med en Surround Receiver, men det ville jo blive en udskrivning på 5000 eller mere - så er denne løsning jo unægtelig noget billigere (kr. 227 inkl. porto!).

Så mon ikke der lige kan blive råd til at udskifte min DVD afspiller (egentlig en gammel Sony harddisk optager) med en BlueRay afspiller? - kan nemlig ikke holde blæser-larmen fra PS3 ud, når jeg ser film - også selvom anlægget er bedre til overdøve den end TV'et var...

søndag den 6. februar 2011

Perfekt støvsuger til bilen

Har længe været træt af at slæbe en stor "almindelig" støvsuger ud til bilen, hver gang den skulle støvsuges - det duede bare ikke rigtig for mig, for posen var altid fuld den dag jeg ville gøre bilen ren, som regel manglede der nye poser og så var den bare for skrumlet at flytte rundt på - det måtte kunne gøres smartere!

Købte på et tidspunkt en opladelig støvsuger fra Philips, der både kunne oplades med 230 V og 12 V med cigartænder stik - den var dyr, men den kunne bare ikke bruges til andet end at støvsuge krummer fra morgenbordet, hvis den da ikke fik dem blæst ned på gulvet først pga. udblæsningen og så larmede den så man fik tinnitus. Men den så lovende ud på papiret - måske blev den også oversolgt af butikken. Desuden kunne den kun bruges når den var opladt, man kunne altså ikke bare sætte den til cigartænderen og gå i gang.

Black & Decker PAV1205

Black & Decker PAD1200



Fik kigget lidt på Black & Decker's Dustbuster PAV1205 og PAD1200, men jeg tror bare ikke rigtig på at 12 V sugere kan levere nok power til at man kan komme i bund med støvsugningen, efter mit mislykkede forsøg med Philips'en - så hvad skulle jeg så kigge efter?

EasyVaq


Her i weekenden fandt jeg så endelig den perfekte støvsuger til bilen - en EasyVaq fra Easyfire.

Det er en 230 V poseløs støvsuger på 1200 Watt, der er lille og handy nok (vejer 3 kg) til at kunne stå på sædet, mens man støvsuger bunden af bilen og en slange der er lang nok til at nå og kort nok til ikke at være i vejen. Der følger et smalt mundstykke med, med en børste forsats, der kan afmonteres (hvis man skal ned mellem sæderne).

Den bliver mest markedsført som en "askestøvsuger" og den er derfor bygget til at suge ting op, som normalt vil tage livet af en almindelig støvsuger, bla. fint støv, sand og sten.

Det er super nemt at rense filteret, da der er indbygget funktion hertil - ikke noget med at tage filteret ud, vaske og tørre - noget der igen ville sætte en stopper for søndags støvsugningen - næh - man sætter bare slangen i en blændprop og trykker nogle gange på en knap, så har den selv renset filteret og så ellers i gang med støvsugningen...

Den bliver bla. solgt hos forhandlere af brændeovne, men kan også findes i netbutikker og byggemarkeder - jeg fandt min hos Johs. Fog i Kgs. Lyngby til en godt nok halvpebret pris (kr. 749) - den kan sikkert findes billigere andre steder, men så skal man også betale fragt og døje med bøvlet, hvis den er defekt ved modtagelse.